Przepis, nieco przeze mnie zmodyfikowany, pochodzi ze strony amerykanskiego bed and breakfast "Volcano Inn".
1/4 szkl maki pszennej razowej
1/4 szkl maki pszennej
1/4 szkl maki gryczanej
3 lyzki drobnych platkow owsianych
2 lyzki cukru
1/2 lyzeczki soli
1/4 szkl maki ryzowej
1/4 szkl maki zytniej
1/4 szkl maki owsianej
3 lyzki otrebow pszennych
1 lyzka proszku do pieczenia
2 jajka
1 i 1/2 szkl mleka
4 lyzki oleju lub rozpuszczonego masla
tluszcz do smazenia
Wszystkie suche skladniki wymieszac w misce i dodac plynne. Dobrze wymieszac (mozna mikserem). Smazyc na oleju lub masle placuszki.
Podawac z miodem, syropem klonowym, sosem owocowym lub swiezymi owocami.

1/4 szkl maki pszennej razowej
1/4 szkl maki pszennej
1/4 szkl maki gryczanej
3 lyzki drobnych platkow owsianych
2 lyzki cukru
1/2 lyzeczki soli
1/4 szkl maki ryzowej
1/4 szkl maki zytniej
1/4 szkl maki owsianej
3 lyzki otrebow pszennych
1 lyzka proszku do pieczenia
2 jajka
1 i 1/2 szkl mleka
4 lyzki oleju lub rozpuszczonego masla
tluszcz do smazenia
Wszystkie suche skladniki wymieszac w misce i dodac plynne. Dobrze wymieszac (mozna mikserem). Smazyc na oleju lub masle placuszki.
Podawac z miodem, syropem klonowym, sosem owocowym lub swiezymi owocami.