Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placuszki z cukinii*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 855576" data-attributes="member: 4258"><p>Zainspirowałam się przepisem mojej drogiej przyjaciółki Mileny na <a href="http://www.cook-talk.com/forum/index.php?showtopic=10988" target="_blank"><strong>placuszki z cukini</strong></a>. Właściwie z tego pierwotnego przepisu, to została tylko cukinia, ale pomysł na te placuszki jest świetny. Nawet mój mięsożerny ślubny wcinał aż mu się uszy trzęsły.</p><p></p><p>[ATTACH=full]41655[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Placuszki z cukinii</strong></p><p></p><p>- 1 mała cukinia (ok. 400 - 500 g)</p><p>- 1/2 strąka (małego) czerwonej papryki,</p><p>- 2 jajka,</p><p>- 2 cebulki dymki (łącznie z zieloną częścią),</p><p>- 3 szt. pieczarek </p><p>- 2 łyżki otrąb pszennych (prażone miałam)</p><p>- 5 - 7 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej (masa powinna być dosyć gęsta)</p><p>- sól i duuuuuuuuużo pieprzu</p><p>- olej do smażenia</p><p></p><p>Cukinię i pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej. Paprykę i dymkę pokroić w drobną kostkę. Dodać jajka, otręby i mąkę. Doprawić solą i pieprzem. Dla zaostrzenia smaku można dodać czosnek. Dobrze wymieszać.</p><p></p><p>Na rozgrzanym oleju, wykładać łyżką małe placuszki (z 1 czubatej łyżki - 1 placuszek) i smażyć do zarumienienia z obu stron. </p><p>Podawałam z sosem pieczarkowym, ale super smakowały takie same, bez niczego.</p><p></p><p>[ATTACH=full]41656[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 855576, member: 4258"] Zainspirowałam się przepisem mojej drogiej przyjaciółki Mileny na [URL="http://www.cook-talk.com/forum/index.php?showtopic=10988"][B]placuszki z cukini[/B][/URL]. Właściwie z tego pierwotnego przepisu, to została tylko cukinia, ale pomysł na te placuszki jest świetny. Nawet mój mięsożerny ślubny wcinał aż mu się uszy trzęsły. [ATTACH=full]41655[/ATTACH] [B]Placuszki z cukinii[/B] - 1 mała cukinia (ok. 400 - 500 g) - 1/2 strąka (małego) czerwonej papryki, - 2 jajka, - 2 cebulki dymki (łącznie z zieloną częścią), - 3 szt. pieczarek - 2 łyżki otrąb pszennych (prażone miałam) - 5 - 7 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej (masa powinna być dosyć gęsta) - sól i duuuuuuuuużo pieprzu - olej do smażenia Cukinię i pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej. Paprykę i dymkę pokroić w drobną kostkę. Dodać jajka, otręby i mąkę. Doprawić solą i pieprzem. Dla zaostrzenia smaku można dodać czosnek. Dobrze wymieszać. Na rozgrzanym oleju, wykładać łyżką małe placuszki (z 1 czubatej łyżki - 1 placuszek) i smażyć do zarumienienia z obu stron. Podawałam z sosem pieczarkowym, ale super smakowały takie same, bez niczego. [ATTACH=full]41656[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placuszki z cukinii*
Top
Bottom