Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placuszki z dyni z imbirem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 1363583" data-attributes="member: 5092"><p>1 szkl startej dyni</p><p>1 jajko</p><p>1 mały jogurt naturalny lub maślanka, kefir</p><p>mąka</p><p>1- 2 łyżeczki cukru</p><p>szczypta soli, szczypta sody oczyszczonej</p><p>spora szczypta sproszkowanego imbiru</p><p>łyżeczka dobrego cukru waniliowego</p><p>kto lubi, może też dodać szczyptę cynamonu</p><p></p><p>cukier puder do posypania</p><p>kwaśne jabłka pokrojone w kostkę </p><p></p><p>Do startej dyni dodać jogurt lub maślankę, wsypać sodę, dokładnie wymieszać. Dodać resztę składników, oprócz cukru pudru. Wszystko wymieszać. Smażyć na złoty kolor z obu stron, podawać posypane cukrem pudrem. Sa pyszne, mięciutkie, a dodatek imbiru jest bardzo ważny. </p><p></p><p>Tak wygląda surowe ciasto:</p><p>[ATTACH=full]78165[/ATTACH]</p><p></p><p>A tak usmażone placki:</p><p>[ATTACH=full]78166[/ATTACH]</p><p></p><p>Są naprawdę apetycznie żółte!</p><p>[ATTACH=full]78167[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 1363583, member: 5092"] 1 szkl startej dyni 1 jajko 1 mały jogurt naturalny lub maślanka, kefir mąka 1- 2 łyżeczki cukru szczypta soli, szczypta sody oczyszczonej spora szczypta sproszkowanego imbiru łyżeczka dobrego cukru waniliowego kto lubi, może też dodać szczyptę cynamonu cukier puder do posypania kwaśne jabłka pokrojone w kostkę Do startej dyni dodać jogurt lub maślankę, wsypać sodę, dokładnie wymieszać. Dodać resztę składników, oprócz cukru pudru. Wszystko wymieszać. Smażyć na złoty kolor z obu stron, podawać posypane cukrem pudrem. Sa pyszne, mięciutkie, a dodatek imbiru jest bardzo ważny. Tak wygląda surowe ciasto: [ATTACH=full]78165[/ATTACH] A tak usmażone placki: [ATTACH=full]78166[/ATTACH] Są naprawdę apetycznie żółte! [ATTACH=full]78167[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placuszki z dyni z imbirem*
Top
Bottom