Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placuszki z ricotta i cytryna
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aniutka" data-source="post: 1603973" data-attributes="member: 9091"><p>Pyszne na sniadanie lub na deser, leciutkie, z lekkim posmakiem cytryny. Bardzo polecam. Przepis od Bobby Flay'a z food network. </p><p>Wpisuje tak, jak robilam:</p><p></p><p>Skladniki:</p><p>- 3/4 szkl. maki</p><p>- 1 lyzeczka proszku do pieczenia</p><p>- 1/4 lyzeczki soli</p><p>- 2 lyzki cukru</p><p>- 1 szkl. ricotty</p><p>- 2 jajka</p><p>- 2/3 szkl mleka</p><p>- sok i skorka z jednej cytryny</p><p></p><p>W misce wymieszac make, prosze, sol i cukier. W drugiej misce polaczyc serek, jajka, mleko i sok oraz skorke starta z cytryny. Wymieszac zawartosc obu misek i smazyc placuszki na niewielkiej ilosci tluszczu (ja uzywam olejy w sprayu, mozna lekko posmarowac patelnie maslem).</p><p>My jedlismy te placuszki z syropem klonowym, a autor w oryginale proponowal podac je z lemon curd i malinami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aniutka, post: 1603973, member: 9091"] Pyszne na sniadanie lub na deser, leciutkie, z lekkim posmakiem cytryny. Bardzo polecam. Przepis od Bobby Flay'a z food network. Wpisuje tak, jak robilam: Skladniki: - 3/4 szkl. maki - 1 lyzeczka proszku do pieczenia - 1/4 lyzeczki soli - 2 lyzki cukru - 1 szkl. ricotty - 2 jajka - 2/3 szkl mleka - sok i skorka z jednej cytryny W misce wymieszac make, prosze, sol i cukier. W drugiej misce polaczyc serek, jajka, mleko i sok oraz skorke starta z cytryny. Wymieszac zawartosc obu misek i smazyc placuszki na niewielkiej ilosci tluszczu (ja uzywam olejy w sprayu, mozna lekko posmarowac patelnie maslem). My jedlismy te placuszki z syropem klonowym, a autor w oryginale proponowal podac je z lemon curd i malinami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placuszki z ricotta i cytryna
Top
Bottom