Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Placuszki ziemniaczano-pieczarkowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Arabeska" data-source="post: 437882" data-attributes="member: 1438"><p>Nieco urozmaicona wersja placków ziemniaczanych, do których użyjemy:</p><p></p><p>ok. 8 ziemniaków</p><p>20 dkg pieczarek</p><p>1 średnia cebulka</p><p>1 jajko</p><p>do 1 szkl. mąki</p><p></p><p>sól, pieprz, oliwa z oliwek</p><p></p><p>Pieczarki obieramy ze skórki, płuczemy. Scieramy na tarce (używam takiej specjalnej przystawki do mielenia warzyw na surówki - wiórki wychodzą wtedy drobniejsze niż tarte na tarce o grubych oczkach), solimy odrobinę i odczekujemy aż pieczarki puszczą wode. Wodę odciskamy.</p><p></p><p>Obrane i umyte ziemniaki (razem z cebula) scieramy jak pieczarki i odciskamy wodę.</p><p></p><p>W osobnym naczyniu łączymy pieczarki, ziemniaki; solimy, pieprzymy i dodajemy jajko. Na końcu dosypujemy mąki (tyle aby masa była zwarta).</p><p></p><p>Małe placuszki smażymy na złoto na patelni na oliwie, przekładamy do żaroodpornego naczynia i całość zapiekamy ok. 15 minut (temp. 180 - 200 st.).</p><p></p><p>Placuszki są bardzo smaczne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Arabeska, post: 437882, member: 1438"] Nieco urozmaicona wersja placków ziemniaczanych, do których użyjemy: ok. 8 ziemniaków 20 dkg pieczarek 1 średnia cebulka 1 jajko do 1 szkl. mąki sól, pieprz, oliwa z oliwek Pieczarki obieramy ze skórki, płuczemy. Scieramy na tarce (używam takiej specjalnej przystawki do mielenia warzyw na surówki - wiórki wychodzą wtedy drobniejsze niż tarte na tarce o grubych oczkach), solimy odrobinę i odczekujemy aż pieczarki puszczą wode. Wodę odciskamy. Obrane i umyte ziemniaki (razem z cebula) scieramy jak pieczarki i odciskamy wodę. W osobnym naczyniu łączymy pieczarki, ziemniaki; solimy, pieprzymy i dodajemy jajko. Na końcu dosypujemy mąki (tyle aby masa była zwarta). Małe placuszki smażymy na złoto na patelni na oliwie, przekładamy do żaroodpornego naczynia i całość zapiekamy ok. 15 minut (temp. 180 - 200 st.). Placuszki są bardzo smaczne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Placuszki ziemniaczano-pieczarkowe
Top
Bottom