Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Plastry kabaczka w ciescie piwnym z szynką i szczypiorkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1538053" data-attributes="member: 10341"><p><em>Przepis znalazłam w czasopiśmie &quot;Bistro&quot; sprzed </em>kilku lat. Ponieważ lubię kabaczki tak podane , zachęcam i Was do wypróbowania tej potrawy.</p><p></p><p><strong>Potrzebujemy</strong></p><p><strong></strong>- 3 plastry szynki</p><p>- drobny szczypior</p><p>- szklanka jasnego piwa</p><p>- 4 łyżki mąki</p><p>- pełna łyżeczka cukru</p><p>- 2 jajka</p><p>- sól, pieprz</p><p> - curry</p><p>- pękaty kabaczek</p><p>- olej do smażenia</p><p></p><p>Szynkę kroimy w jak najdrobniejszą kosteczkę, szczypior siekamy, Z piwa, mąki, curry i jajek przygotowujemy ciasto, ktgóre powinno być nieco gęstsze niż naleśnikowe. Doprawiamy solą. Wsypujemy szynkę i szczypior, dodajemy pieprz..Kabaczek obieramy, wykrawamy plastry 1,5 cm i pozbawiamy je środka. Rozgrzewamy tłuszcz i smażymy plastry kabaczka - krótko i na złoto <strong>, na </strong>średnim ogniu z obu stroni</p><p>-------------------------------------------</p><p>1. Kabaczek jest lekko słodki, najlepszy chrupiący.</p><p>2. Nie bój się dużej ilości szczypiorek</p><p>3. Szynka powinna być drobno posiekana (zamiast niej może być wędzony boczek)</p><p>4. Curry można zastąpić słodkiej papryki</p><p>5. Tarty oscypek, parmezan i wkruszony ser Feta/... to alternatywa dla boczku do ciasta</p><p>6. Jeśli kabaczek jest zbyt twardy, to należy obgotować plastry w lekko posolonej i posłodzonej wodzie. Obsusz go na papierze i maczaj dopiero w cieście,</p><p>7. Kabaczek jest doskonały do pieczonych mięs.</p><p></p><p></p><p><strong> </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1538053, member: 10341"] [I]Przepis znalazłam w czasopiśmie "Bistro" sprzed [/I]kilku lat. Ponieważ lubię kabaczki tak podane , zachęcam i Was do wypróbowania tej potrawy. [B]Potrzebujemy [/B]- 3 plastry szynki - drobny szczypior - szklanka jasnego piwa - 4 łyżki mąki - pełna łyżeczka cukru - 2 jajka - sól, pieprz - curry - pękaty kabaczek - olej do smażenia Szynkę kroimy w jak najdrobniejszą kosteczkę, szczypior siekamy, Z piwa, mąki, curry i jajek przygotowujemy ciasto, ktgóre powinno być nieco gęstsze niż naleśnikowe. Doprawiamy solą. Wsypujemy szynkę i szczypior, dodajemy pieprz..Kabaczek obieramy, wykrawamy plastry 1,5 cm i pozbawiamy je środka. Rozgrzewamy tłuszcz i smażymy plastry kabaczka - krótko i na złoto [B], na [/B]średnim ogniu z obu stroni ------------------------------------------- 1. Kabaczek jest lekko słodki, najlepszy chrupiący. 2. Nie bój się dużej ilości szczypiorek 3. Szynka powinna być drobno posiekana (zamiast niej może być wędzony boczek) 4. Curry można zastąpić słodkiej papryki 5. Tarty oscypek, parmezan i wkruszony ser Feta/... to alternatywa dla boczku do ciasta 6. Jeśli kabaczek jest zbyt twardy, to należy obgotować plastry w lekko posolonej i posłodzonej wodzie. Obsusz go na papierze i maczaj dopiero w cieście, 7. Kabaczek jest doskonały do pieczonych mięs. [B] [/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Plastry kabaczka w ciescie piwnym z szynką i szczypiorkiem
Top
Bottom