Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Płatki róży w cukrze
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Marcelina" data-source="post: 488071" data-attributes="member: 48"><p>PŁATKI RÓZY W CUKRZE </p><p></p><p>Składniki: </p><p></p><p>Róże – płatki (może być cała)</p><p></p><p>Białko </p><p>Miałki cukier ale nie puder </p><p></p><p>Przyrządzanie: </p><p>Płatki muszą być zdrowe, bez plamek – delikatnie je oderwać. Lekko ubić pianę tak aby była spieniona ale nie sztywna. Cukier wsypać do naczynia. Na kartce papieru delikatnie przytrzymaj płatek róży koniuszkiem palca, a drugą ręką pomaluj obie strony płatka pędzelkiem zmoczonym w białku. Zmoczony płatek umieść w miseczce z cukrem i obsyp go delikatnie cukrem. Zostaw płatek w naczyniu na kilka minut, tak żeby białko dobrze wchłonęło cukier. Na drucianej podstawce rozłóż ręcznik papierowy. Delikatnie przełóż płatki z naczynia na podstawek i pozostaw w chłodnym miejscu nawet na całą noc.</p><p></p><p>Znalazłam kiedys w sieci. Nie zapisałam kto podał przepis.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Marcelina, post: 488071, member: 48"] PŁATKI RÓZY W CUKRZE Składniki: Róże – płatki (może być cała) Białko Miałki cukier ale nie puder Przyrządzanie: Płatki muszą być zdrowe, bez plamek – delikatnie je oderwać. Lekko ubić pianę tak aby była spieniona ale nie sztywna. Cukier wsypać do naczynia. Na kartce papieru delikatnie przytrzymaj płatek róży koniuszkiem palca, a drugą ręką pomaluj obie strony płatka pędzelkiem zmoczonym w białku. Zmoczony płatek umieść w miseczce z cukrem i obsyp go delikatnie cukrem. Zostaw płatek w naczyniu na kilka minut, tak żeby białko dobrze wchłonęło cukier. Na drucianej podstawce rozłóż ręcznik papierowy. Delikatnie przełóż płatki z naczynia na podstawek i pozostaw w chłodnym miejscu nawet na całą noc. Znalazłam kiedys w sieci. Nie zapisałam kto podał przepis. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Płatki róży w cukrze
Bottom