Płatki ryżowe z jogurtem

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Płatki ryżowe z jogurtem to temat sprzed ostatnich kilku dni, kiedy to okazało się, że pewna bliska mi osoba powinna przejść na dietę bezglutenową. Tak podane płatki ryżowe to bardzo smaczny i błyskawiczny posiłek (nie tylko dla bezglutenowców), który można bez problemu przygotować w domu lub w pracy. Zamieszczam, bo może pomoże komuś, kto potrzebuje 'ratunkowego" dania .

p_atki_ry_owe.JPG

10 łyżek płatków ryżowych błyskawicznych
ok. 1/2 szklanki wrzącej wody
1 jogurt owocowy w opakowaniu ok. 150 g - dowolny ulubiony. U mnie malinowy. Najlepiej użyć jogurtu w temp. pokojowej, nie wprost z lodówki.

Płatki zalewamy wrzątkiem w miseczce lub kubku. Mieszamy.
Miseczkę przykrywamy talerzem i posostawiamy na ok. 2 minuty.
Po tym czasie płatki powinny być juz miękkie i gotowe do jedzenia.
Z płatków odlewamy całą wodę, której nie wchłonęły. Mieszamy płatki z jogurtem.
 

Załączniki

  • p_atki_ry_owe.JPG
    p_atki_ry_owe.JPG
    101.4 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy