- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Płatki ryżowe z jogurtem to temat sprzed ostatnich kilku dni, kiedy to okazało się, że pewna bliska mi osoba powinna przejść na dietę bezglutenową. Tak podane płatki ryżowe to bardzo smaczny i błyskawiczny posiłek (nie tylko dla bezglutenowców), który można bez problemu przygotować w domu lub w pracy. Zamieszczam, bo może pomoże komuś, kto potrzebuje 'ratunkowego" dania .
10 łyżek płatków ryżowych błyskawicznych
ok. 1/2 szklanki wrzącej wody
1 jogurt owocowy w opakowaniu ok. 150 g - dowolny ulubiony. U mnie malinowy. Najlepiej użyć jogurtu w temp. pokojowej, nie wprost z lodówki.
Płatki zalewamy wrzątkiem w miseczce lub kubku. Mieszamy.
Miseczkę przykrywamy talerzem i posostawiamy na ok. 2 minuty.
Po tym czasie płatki powinny być juz miękkie i gotowe do jedzenia.
Z płatków odlewamy całą wodę, której nie wchłonęły. Mieszamy płatki z jogurtem.

10 łyżek płatków ryżowych błyskawicznych
ok. 1/2 szklanki wrzącej wody
1 jogurt owocowy w opakowaniu ok. 150 g - dowolny ulubiony. U mnie malinowy. Najlepiej użyć jogurtu w temp. pokojowej, nie wprost z lodówki.
Płatki zalewamy wrzątkiem w miseczce lub kubku. Mieszamy.
Miseczkę przykrywamy talerzem i posostawiamy na ok. 2 minuty.
Po tym czasie płatki powinny być juz miękkie i gotowe do jedzenia.
Z płatków odlewamy całą wodę, której nie wchłonęły. Mieszamy płatki z jogurtem.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: