Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Płatki ryżowe z jogurtem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1501771" data-attributes="member: 2721"><p><em>Płatki ryżowe z jogurtem to temat sprzed ostatnich kilku dni, kiedy to okazało się, że pewna bliska mi osoba powinna przejść na dietę bezglutenową. Tak podane płatki ryżowe to bardzo smaczny i błyskawiczny posiłek (nie tylko dla bezglutenowców), który można bez problemu przygotować w domu lub w pracy. Zamieszczam, bo może pomoże komuś, kto potrzebuje 'ratunkowego&quot; dania . </em></p><p><em></em></p><p><em>[ATTACH=full]87383[/ATTACH]</em></p><p><em></em></p><p><em></em>10 łyżek płatków ryżowych błyskawicznych</p><p>ok. 1/2 szklanki wrzącej wody</p><p>1 jogurt owocowy w opakowaniu ok. 150 g - dowolny ulubiony. U mnie malinowy. Najlepiej użyć jogurtu w temp. pokojowej, nie wprost z lodówki.</p><p></p><p>Płatki zalewamy wrzątkiem w miseczce lub kubku. Mieszamy. </p><p>Miseczkę przykrywamy talerzem i posostawiamy na ok. 2 minuty. </p><p>Po tym czasie płatki powinny być juz miękkie i gotowe do jedzenia. </p><p>Z płatków odlewamy całą wodę, której nie wchłonęły. Mieszamy płatki z jogurtem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1501771, member: 2721"] [I]Płatki ryżowe z jogurtem to temat sprzed ostatnich kilku dni, kiedy to okazało się, że pewna bliska mi osoba powinna przejść na dietę bezglutenową. Tak podane płatki ryżowe to bardzo smaczny i błyskawiczny posiłek (nie tylko dla bezglutenowców), który można bez problemu przygotować w domu lub w pracy. Zamieszczam, bo może pomoże komuś, kto potrzebuje 'ratunkowego" dania . [ATTACH=full]87383[/ATTACH] [/I]10 łyżek płatków ryżowych błyskawicznych ok. 1/2 szklanki wrzącej wody 1 jogurt owocowy w opakowaniu ok. 150 g - dowolny ulubiony. U mnie malinowy. Najlepiej użyć jogurtu w temp. pokojowej, nie wprost z lodówki. Płatki zalewamy wrzątkiem w miseczce lub kubku. Mieszamy. Miseczkę przykrywamy talerzem i posostawiamy na ok. 2 minuty. Po tym czasie płatki powinny być juz miękkie i gotowe do jedzenia. Z płatków odlewamy całą wodę, której nie wchłonęły. Mieszamy płatki z jogurtem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Płatki ryżowe z jogurtem
Top
Bottom