Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Pleśniak, Skubaniec, Kruszon z mojego dzieciństwa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="renia2001" data-source="post: 1470983" data-attributes="member: 38192"><p>Odświeżam przepis, bo to ciasto od dawna za mną chodziło a moja koleżanka robiła je doskonałe. Robiła, bo teraz ja robię lepsze! Super przepis, prosty, szybki. Ciasto podzieliłam na 2 częci, kakaową dałam na spód, posmarowałam dżemem z czarnej porzeczki, wyłożyłam wiśniami, zapiekłam ok. 30 minut, potem wyłożyłam pianę z białek ubitą z cukrem, 1 lyżką octu i 2 łyżkami kartoflanki, starłam resztę ciasta i na 15min. do piekarnika. Myślę, że ocet i kartoflanka do piany są tu bardzo ważne, bo pianka wyszła super chrupiąca a octu nie czuć w smaku. Polecam!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="renia2001, post: 1470983, member: 38192"] Odświeżam przepis, bo to ciasto od dawna za mną chodziło a moja koleżanka robiła je doskonałe. Robiła, bo teraz ja robię lepsze! Super przepis, prosty, szybki. Ciasto podzieliłam na 2 częci, kakaową dałam na spód, posmarowałam dżemem z czarnej porzeczki, wyłożyłam wiśniami, zapiekłam ok. 30 minut, potem wyłożyłam pianę z białek ubitą z cukrem, 1 lyżką octu i 2 łyżkami kartoflanki, starłam resztę ciasta i na 15min. do piekarnika. Myślę, że ocet i kartoflanka do piany są tu bardzo ważne, bo pianka wyszła super chrupiąca a octu nie czuć w smaku. Polecam! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Pleśniak, Skubaniec, Kruszon z mojego dzieciństwa
Top
Bottom