Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
płocie w cieście plus sos ogórkowo-czosnkowy (choco)*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Johasia" data-source="post: 39182" data-attributes="member: 36"><p>6 wypatroszonych płotek-oprószyc solą i pieprzem. </p><p><u>Ciasto</u>: </p><p>3/4 szklanki mąki </p><p>szklanka mleka </p><p>1/2 szklanki piwa </p><p>jajko, sól </p><p></p><p>Zmieszać, ma mieć konsystencję gęstej śmietany. </p><p>Rybki zanurzac w cieście, kłaść na dobrze rozgrzany olej (musi byc go dużo), smażyć na złoty kolor, osączyc. </p><p>Pyszne są! Ja podaję je z sosem ogórkowo-czosnkowym. Delicje.....</p><p></p><p></p><p>SOS OGÓRKOWO-CZOSNKOWY </p><p></p><p>Biorę dwa ogórki świeże,obieram,przekrajam wzdłuż na pół i wydrążam nasionka. Potem kroje ogóry w kosteczke i lekko smażę na maśle (2 łyżeczki) około 5 minut. Dodaję sól, pieprz, odrobinkę cukru. Następnie biorę 250 ml gęstej śmietany, troszeczkę odlewam do miseczki i mieszam z mąką (do zagęszczenia sosu) a resztę wlewam do ogórków i gotuję jakieś 3 minuty. Dodaję śmietanę z mąką, zagotowac na małym ogniu. Następnie 3-4 wyciśnięte ząbki czosnku, oraz koperek lub szczypiorek. </p><p>Naprawdę fajnie pasuje do rybki w cieście. Polecam!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Johasia, post: 39182, member: 36"] 6 wypatroszonych płotek-oprószyc solą i pieprzem. [U]Ciasto[/U]: 3/4 szklanki mąki szklanka mleka 1/2 szklanki piwa jajko, sól Zmieszać, ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Rybki zanurzac w cieście, kłaść na dobrze rozgrzany olej (musi byc go dużo), smażyć na złoty kolor, osączyc. Pyszne są! Ja podaję je z sosem ogórkowo-czosnkowym. Delicje..... SOS OGÓRKOWO-CZOSNKOWY Biorę dwa ogórki świeże,obieram,przekrajam wzdłuż na pół i wydrążam nasionka. Potem kroje ogóry w kosteczke i lekko smażę na maśle (2 łyżeczki) około 5 minut. Dodaję sól, pieprz, odrobinkę cukru. Następnie biorę 250 ml gęstej śmietany, troszeczkę odlewam do miseczki i mieszam z mąką (do zagęszczenia sosu) a resztę wlewam do ogórków i gotuję jakieś 3 minuty. Dodaję śmietanę z mąką, zagotowac na małym ogniu. Następnie 3-4 wyciśnięte ząbki czosnku, oraz koperek lub szczypiorek. Naprawdę fajnie pasuje do rybki w cieście. Polecam! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
płocie w cieście plus sos ogórkowo-czosnkowy (choco)*
Top
Bottom