Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Plov uzbecki mojego męża*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 890356" data-attributes="member: 2354"><p>Do Iwki i Olasz</p><p>W sprawie czosnku, czosnek traci ostrosc kompletnie po ugotowaniu, smazeniu lub pieczeniu. Im wiecej tym lepiej uzyc, daje swietny smak. Doskonaly jest czosnek carmelizowany. W tym celu cala glowke bez obierania kroi sie w poprzek i lekko kropi oliwa, najlepiej extra virgin, zawija w folie aluminiowa i piecze w piekarniku kilkanascie minut do pol godz. Mozna piec przy okazji pieczenia jakiegos dania. Upieczony czosnek jest przysmakiem. Wyciska sie czosnek z lusek i dodaje od razu do potrawy, albo piecze kilka glowek czosnku i po wycisnieciu wklada do sloiczka i trzyma w lodowce. Jest gotowy do dalszego uzytku. W zadnym wypadku czosnku sie nie wyrzuca z potrawy. To jest przysmak w kuchniach wloskiej, balkanskiej i innej. Mozna stosowac jako paste do chleba z innymi dodatkami, mieszac z winegretem do salat itd. smak jest nadzwyczajny. Czosnku jest wiele odmian, najlepiej sie nadaje taki czosnek o troszke wiekszych zabkach, jest mniej ostry i ma swietny smak. Nie radze uzywac takiego bardzo duzego czosnku, nie ma smaku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 890356, member: 2354"] Do Iwki i Olasz W sprawie czosnku, czosnek traci ostrosc kompletnie po ugotowaniu, smazeniu lub pieczeniu. Im wiecej tym lepiej uzyc, daje swietny smak. Doskonaly jest czosnek carmelizowany. W tym celu cala glowke bez obierania kroi sie w poprzek i lekko kropi oliwa, najlepiej extra virgin, zawija w folie aluminiowa i piecze w piekarniku kilkanascie minut do pol godz. Mozna piec przy okazji pieczenia jakiegos dania. Upieczony czosnek jest przysmakiem. Wyciska sie czosnek z lusek i dodaje od razu do potrawy, albo piecze kilka glowek czosnku i po wycisnieciu wklada do sloiczka i trzyma w lodowce. Jest gotowy do dalszego uzytku. W zadnym wypadku czosnku sie nie wyrzuca z potrawy. To jest przysmak w kuchniach wloskiej, balkanskiej i innej. Mozna stosowac jako paste do chleba z innymi dodatkami, mieszac z winegretem do salat itd. smak jest nadzwyczajny. Czosnku jest wiele odmian, najlepiej sie nadaje taki czosnek o troszke wiekszych zabkach, jest mniej ostry i ma swietny smak. Nie radze uzywac takiego bardzo duzego czosnku, nie ma smaku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Plov uzbecki mojego męża*
Top
Bottom