Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pörkölt (gulasz węgierski)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KASIA.B" data-source="post: 246063" data-attributes="member: 1379"><p>- 1 kg mięsa czerwonego bez kości lub 1,5kg z kością lub 2 kg kurczaka i indyka lub 3 kg kaczki i gęsi,</p><p>- 100g masła,</p><p>- 200g cebuli,</p><p>- 20g mielonej papryki,</p><p>- sól,</p><p>- 200g zielonej papryki,</p><p>- 100g świeżych pomidorów. </p><p></p><p>Mięso pokroić na drobne kawałki, cebulę ładnie zarumienić, dodać mieloną paprykę i pokrojone mięso. Dusić na małym ogniu podlewając w razie potrzeby niewielką ilością wody. Gdy mięso stanie się już miękkie, dorzucić pokrojone w drobną kostkę zieloną paprykę i pomidory. Dusić, aż całość będzie miękka. Węgrzy najczęściej podają go z galuską, czyli kluskami z mąki, jajka i wody lub z ugotowanymi ziemniakami. Galusek nie robiłam i nie jadłam, więc nie mogę nic na ich temat powiedzieć - ja zawsze podaję z ziemniaczkami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KASIA.B, post: 246063, member: 1379"] - 1 kg mięsa czerwonego bez kości lub 1,5kg z kością lub 2 kg kurczaka i indyka lub 3 kg kaczki i gęsi, - 100g masła, - 200g cebuli, - 20g mielonej papryki, - sól, - 200g zielonej papryki, - 100g świeżych pomidorów. Mięso pokroić na drobne kawałki, cebulę ładnie zarumienić, dodać mieloną paprykę i pokrojone mięso. Dusić na małym ogniu podlewając w razie potrzeby niewielką ilością wody. Gdy mięso stanie się już miękkie, dorzucić pokrojone w drobną kostkę zieloną paprykę i pomidory. Dusić, aż całość będzie miękka. Węgrzy najczęściej podają go z galuską, czyli kluskami z mąki, jajka i wody lub z ugotowanymi ziemniakami. Galusek nie robiłam i nie jadłam, więc nie mogę nic na ich temat powiedzieć - ja zawsze podaję z ziemniaczkami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pörkölt (gulasz węgierski)
Top
Bottom