Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Poledwica wieprzowa w sosie malinowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kiiri" data-source="post: 1364837" data-attributes="member: 5590"><p>Odrobine zmieniony przepis z tego bloga: <a href="http://www.adorasbox.net/2012/04/roast-pork-tenderloin-with-raspberry.html" target="_blank">http://www.adorasbox.net/2012/04/roast-por...-raspberry.html</a></p><p></p><p>[ATTACH=full]78250[/ATTACH]</p><p></p><p>SKLADNIKI:</p><p></p><p>1 poledwica wieprzowa</p><p>sol i pieprz</p><p>maslo</p><p></p><p><u>Sos:</u></p><p>duza garsc malin (uzylam domowych mrozonych, ktore po rozmrozeniu nie puszczaja wody, jezeli kupujecie mrozone ze sklepu i maja duzo lodu to lepiej odlac wode)</p><p>2 lyzki sosu sojowego</p><p>1 lyzka lub troszke wiecej zredukowanego octu balsamicznego</p><p>2 lyzki (lub do smaku, zalezy jak slodkie sa maliny) cukru Muscovado</p><p>3 zabki czosnku drobno posiekane lub starte</p><p>1/2 lyzeczki rozmarynu</p><p></p><p>1) Skladniki na sos wymieszac razem i zmiksowac zyrafa. Mozna przelac przez sitko, jezeli komus przeszkadzaja pestki z malin.</p><p>2) Mieso natrzec sola i pieprzem. Dodatkowo wetrzec lyzke lub dwie sosu.</p><p>3) Zbrazowic mieso na patelni na masle, przeniesc do natluszczonego zaroodpornego naczynia. Mieso polac pozostalym sosem, wsadzic termometr i wstawic do piekarnika nagrzanego do 200C. Piec az mieso osiagnie 65C, wyjac i odstawic na 10 min przed pokrojeniem.</p><p>4) Sos z pieczenia zlac i zagescic.</p><p></p><p>SMACZNEGO!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kiiri, post: 1364837, member: 5590"] Odrobine zmieniony przepis z tego bloga: [URL="http://www.adorasbox.net/2012/04/roast-pork-tenderloin-with-raspberry.html"]http://www.adorasbox.net/2012/04/roast-por...-raspberry.html[/URL] [ATTACH=full]78250[/ATTACH] SKLADNIKI: 1 poledwica wieprzowa sol i pieprz maslo [U]Sos:[/U] duza garsc malin (uzylam domowych mrozonych, ktore po rozmrozeniu nie puszczaja wody, jezeli kupujecie mrozone ze sklepu i maja duzo lodu to lepiej odlac wode) 2 lyzki sosu sojowego 1 lyzka lub troszke wiecej zredukowanego octu balsamicznego 2 lyzki (lub do smaku, zalezy jak slodkie sa maliny) cukru Muscovado 3 zabki czosnku drobno posiekane lub starte 1/2 lyzeczki rozmarynu 1) Skladniki na sos wymieszac razem i zmiksowac zyrafa. Mozna przelac przez sitko, jezeli komus przeszkadzaja pestki z malin. 2) Mieso natrzec sola i pieprzem. Dodatkowo wetrzec lyzke lub dwie sosu. 3) Zbrazowic mieso na patelni na masle, przeniesc do natluszczonego zaroodpornego naczynia. Mieso polac pozostalym sosem, wsadzic termometr i wstawic do piekarnika nagrzanego do 200C. Piec az mieso osiagnie 65C, wyjac i odstawic na 10 min przed pokrojeniem. 4) Sos z pieczenia zlac i zagescic. SMACZNEGO! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Poledwica wieprzowa w sosie malinowym
Top
Bottom