Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Poledwica wolowa marynowana w melasie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kiiri" data-source="post: 1058119" data-attributes="member: 5590"><p>[ATTACH=full]59138[/ATTACH]</p><p></p><p>Bardzo prosty przepis a poledwica wychodzi soczysta, delikatna, po prostu rewelacja! Przepis z ksiazki STEAK Paula Gaylera</p><p></p><p>poledwica wolowa</p><p>170 ml melasy</p><p>2 lyzki octu balsamicznego</p><p>5cm starty kawalek imbiru</p><p>1 lyzeczka platkow chili</p><p>3-4 starte zabki czosnku</p><p>2-3 lyzki posiekanego swiezego tymianku</p><p>2-3 lyzki pieprzu</p><p></p><p>1. Wymieszac wszystko, marynowac mieso przez 24h. Co jakis czas obracac w marynacie.</p><p>2. Przyrumienic na patelni ze wszystkich stron</p><p>3. Wrzucic do piekarnika nagrzanego do 125C i piec do momentu az temperatura miesa w srodku osiagnie 56C (wyjdzie nam wtedy poledwica rozowawa ale nie krwista)</p><p>4. Zawinac w folie aluminiowa i odstawic na 15 min przed podaniem</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kiiri, post: 1058119, member: 5590"] [ATTACH=full]59138[/ATTACH] Bardzo prosty przepis a poledwica wychodzi soczysta, delikatna, po prostu rewelacja! Przepis z ksiazki STEAK Paula Gaylera poledwica wolowa 170 ml melasy 2 lyzki octu balsamicznego 5cm starty kawalek imbiru 1 lyzeczka platkow chili 3-4 starte zabki czosnku 2-3 lyzki posiekanego swiezego tymianku 2-3 lyzki pieprzu 1. Wymieszac wszystko, marynowac mieso przez 24h. Co jakis czas obracac w marynacie. 2. Przyrumienic na patelni ze wszystkich stron 3. Wrzucic do piekarnika nagrzanego do 125C i piec do momentu az temperatura miesa w srodku osiagnie 56C (wyjdzie nam wtedy poledwica rozowawa ale nie krwista) 4. Zawinac w folie aluminiowa i odstawic na 15 min przed podaniem [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Poledwica wolowa marynowana w melasie*
Top
Bottom