Polędwiczka ze świnki z surową szynką na włoską nutę

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Polędwiczka ze świnki z surową szynką na włoską nutę

Filet_ze_swinki_w_szynce_szwarcwaldzkiej_cin.jpg

800 g polędwiczki wieprzowej
8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
mala cukinia
1 paczka mozzarelli
8 koktajlowych pomidorków
1 paczka dobrej jakości sosu w proszku
oliwa do smażenia
sól i pieprz oraz oregano
8 wykałaczek

1.Cukinie kroić 1 cm krążki, które następnie jeszcze przeciąć na połowę.Smażyć z obydwu stron, aż będą złociste.Mozzarellę pokroić w plastry. Pomidorki przeciąć na połowę.
2.Mięso pokroić na 8 medalionów. Posolić i popieprzyć. Owinąć szynką i spiąć wykałaczką. Smażyć na mocnym ogniu po 3 minuty z obydwu stron.
3.Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na górę położyć cukinię i pomidorka. Wszystko mocno posypać oregano. Przykryć plasterkiem mozzarelli. Zapiekać 20 minut w temp 200 stopni. Pod koniec ugotować wg przepisu sos i wlać go pomiędzy medaliony.

Przepis na 4 osoby
Wartość kaloryczna na 1 osobę 449 kcal
 

Załączniki

  • Filet_ze_swinki_w_szynce_szwarcwaldzkiej_cin.jpg
    Filet_ze_swinki_w_szynce_szwarcwaldzkiej_cin.jpg
    354 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy