- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Polędwiczka ze świnki z surową szynką na włoską nutę
800 g polędwiczki wieprzowej
8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
mala cukinia
1 paczka mozzarelli
8 koktajlowych pomidorków
1 paczka dobrej jakości sosu w proszku
oliwa do smażenia
sól i pieprz oraz oregano
8 wykałaczek
1.Cukinie kroić 1 cm krążki, które następnie jeszcze przeciąć na połowę.Smażyć z obydwu stron, aż będą złociste.Mozzarellę pokroić w plastry. Pomidorki przeciąć na połowę.
2.Mięso pokroić na 8 medalionów. Posolić i popieprzyć. Owinąć szynką i spiąć wykałaczką. Smażyć na mocnym ogniu po 3 minuty z obydwu stron.
3.Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na górę położyć cukinię i pomidorka. Wszystko mocno posypać oregano. Przykryć plasterkiem mozzarelli. Zapiekać 20 minut w temp 200 stopni. Pod koniec ugotować wg przepisu sos i wlać go pomiędzy medaliony.
Przepis na 4 osoby
Wartość kaloryczna na 1 osobę 449 kcal

800 g polędwiczki wieprzowej
8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
mala cukinia
1 paczka mozzarelli
8 koktajlowych pomidorków
1 paczka dobrej jakości sosu w proszku
oliwa do smażenia
sól i pieprz oraz oregano
8 wykałaczek
1.Cukinie kroić 1 cm krążki, które następnie jeszcze przeciąć na połowę.Smażyć z obydwu stron, aż będą złociste.Mozzarellę pokroić w plastry. Pomidorki przeciąć na połowę.
2.Mięso pokroić na 8 medalionów. Posolić i popieprzyć. Owinąć szynką i spiąć wykałaczką. Smażyć na mocnym ogniu po 3 minuty z obydwu stron.
3.Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na górę położyć cukinię i pomidorka. Wszystko mocno posypać oregano. Przykryć plasterkiem mozzarelli. Zapiekać 20 minut w temp 200 stopni. Pod koniec ugotować wg przepisu sos i wlać go pomiędzy medaliony.
Przepis na 4 osoby
Wartość kaloryczna na 1 osobę 449 kcal
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: