Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Polędwiczka ze świnki z surową szynką na włoską nutę
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1606849" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Polędwiczka ze świnki z surową szynką na włoską nutę</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]94608[/ATTACH]</p><p></p><p>800 g polędwiczki wieprzowej</p><p>8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej</p><p>mala cukinia</p><p>1 paczka mozzarelli</p><p>8 koktajlowych pomidorków</p><p>1 paczka dobrej jakości sosu w proszku</p><p>oliwa do smażenia</p><p>sól i pieprz oraz oregano</p><p>8 wykałaczek</p><p></p><p>1.Cukinie kroić 1 cm krążki, które następnie jeszcze przeciąć na połowę.Smażyć z obydwu stron, aż będą złociste.Mozzarellę pokroić w plastry. Pomidorki przeciąć na połowę.</p><p>2.Mięso pokroić na 8 medalionów. Posolić i popieprzyć. Owinąć szynką i spiąć wykałaczką. Smażyć na mocnym ogniu po 3 minuty z obydwu stron. </p><p>3.Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na górę położyć cukinię i pomidorka. Wszystko mocno posypać oregano. Przykryć plasterkiem mozzarelli. Zapiekać 20 minut w temp 200 stopni. Pod koniec ugotować wg przepisu sos i wlać go pomiędzy medaliony.</p><p></p><p>Przepis na 4 osoby</p><p>Wartość kaloryczna na 1 osobę 449 kcal</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1606849, member: 140"] [SIZE=14][B]Polędwiczka ze świnki z surową szynką na włoską nutę[/B][/SIZE] [ATTACH=full]94608[/ATTACH] 800 g polędwiczki wieprzowej 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej mala cukinia 1 paczka mozzarelli 8 koktajlowych pomidorków 1 paczka dobrej jakości sosu w proszku oliwa do smażenia sól i pieprz oraz oregano 8 wykałaczek 1.Cukinie kroić 1 cm krążki, które następnie jeszcze przeciąć na połowę.Smażyć z obydwu stron, aż będą złociste.Mozzarellę pokroić w plastry. Pomidorki przeciąć na połowę. 2.Mięso pokroić na 8 medalionów. Posolić i popieprzyć. Owinąć szynką i spiąć wykałaczką. Smażyć na mocnym ogniu po 3 minuty z obydwu stron. 3.Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na górę położyć cukinię i pomidorka. Wszystko mocno posypać oregano. Przykryć plasterkiem mozzarelli. Zapiekać 20 minut w temp 200 stopni. Pod koniec ugotować wg przepisu sos i wlać go pomiędzy medaliony. Przepis na 4 osoby Wartość kaloryczna na 1 osobę 449 kcal [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Polędwiczka ze świnki z surową szynką na włoską nutę
Top
Bottom