Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Poledwiczki rozmarynowe w sosie jablkowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 154872" data-attributes="member: 59"><p>[ATTACH=full]5777[/ATTACH]</p><p>2 poledwiczki (ok. 900-1100g)</p><p>2-3 jablka</p><p>4 lyzki rozmarynu</p><p>2 lyzki cukru brazowego</p><p>sok jablkowy</p><p>maczka kukurydziana/ziemniaczana</p><p>sol</p><p></p><p>Poledwiczki umyc i natrzec sola. Polozyc w zaroodpornym naczyniu lub na blasze (22x33). Rozmaryn warto utrzec w mozdzierzu, bo listki sa dosc dlugie - moga wrazliwych &quot;kuc w zeby&quot;. </p><p>Jablka umyc, pokroic w osemki, wykroic gniazda nasienne. ulozyc czastki dookola i pomiedzy kawalkami miesa. Posypac cukrem. </p><p>Calosc spryskac odrobina oleju (spray jest bardzo wygodny). </p><p>Piec jak wiekszosc mies w temperaturze 160 stopni. 30-45 min. Jesli mieso sie wysusza polac woda, lub powstajacym sosem. </p><p>Sprawdzic. Po nakluciu kropelka wyplywajacego sosu powinna byc przezroczysta - bez krwi. </p><p></p><p>SOS - do polania miesa i jablek. </p><p>Zlac &quot;wypociny&quot; z blachy do rondelka. To jest baza ze smaczkiem. </p><p>Sok jablkowy (maly kartonik 200 ml. wystarczy) wymieszac z 3 lyzeczkami maczki. Mieszajac dodac do wrzacej bazy sosu. </p><p></p><p>Podawac z sosem z zurawin, pieczonymi ziemniakami po wlosku, salata w sosie miodowo-czosnkowym, marchewka w miodowej glazurze. Pasuje wszystko co naprawde delikatne. </p><p>Doskonalym dopelnieniem jest biale wino. Czerwone wydaje sie zbyt ciezkie, choc niby mieso czerwone. </p><p></p><p>Polecam na naprawde elegancki, wyszukany obiad.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 154872, member: 59"] [ATTACH=full]5777[/ATTACH] 2 poledwiczki (ok. 900-1100g) 2-3 jablka 4 lyzki rozmarynu 2 lyzki cukru brazowego sok jablkowy maczka kukurydziana/ziemniaczana sol Poledwiczki umyc i natrzec sola. Polozyc w zaroodpornym naczyniu lub na blasze (22x33). Rozmaryn warto utrzec w mozdzierzu, bo listki sa dosc dlugie - moga wrazliwych "kuc w zeby". Jablka umyc, pokroic w osemki, wykroic gniazda nasienne. ulozyc czastki dookola i pomiedzy kawalkami miesa. Posypac cukrem. Calosc spryskac odrobina oleju (spray jest bardzo wygodny). Piec jak wiekszosc mies w temperaturze 160 stopni. 30-45 min. Jesli mieso sie wysusza polac woda, lub powstajacym sosem. Sprawdzic. Po nakluciu kropelka wyplywajacego sosu powinna byc przezroczysta - bez krwi. SOS - do polania miesa i jablek. Zlac "wypociny" z blachy do rondelka. To jest baza ze smaczkiem. Sok jablkowy (maly kartonik 200 ml. wystarczy) wymieszac z 3 lyzeczkami maczki. Mieszajac dodac do wrzacej bazy sosu. Podawac z sosem z zurawin, pieczonymi ziemniakami po wlosku, salata w sosie miodowo-czosnkowym, marchewka w miodowej glazurze. Pasuje wszystko co naprawde delikatne. Doskonalym dopelnieniem jest biale wino. Czerwone wydaje sie zbyt ciezkie, choc niby mieso czerwone. Polecam na naprawde elegancki, wyszukany obiad. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Poledwiczki rozmarynowe w sosie jablkowym*
Top
Bottom