Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Polędwiczki wieprzowe po duńsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 29169" data-attributes="member: 49"><p><strong>Polędwiczki wieprzowe po duńsku</strong> </p><p> </p><p>4 polędwiczki wieprzowe, </p><p>15 dag suszonych śliwek, </p><p>40 dag kwaśnych jabłek, </p><p>5 dag rodzynków, </p><p>200 ml śmietany, </p><p>2 łyżki mąki, </p><p>5 łyżek oliwy z oliwek, </p><p>sól, pieprz, cukier i sok z cytryny do smaku. </p><p></p><p>Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grube plastry. Każdy plaster lekko rozbić. Posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące. W rondlu rozgrzać oliwę. Smażyć na nim mięso z obu stron do zrumienienia. Wyjąć i przełożyć w ciepłe miejsce. Śliwki umyć, namoczyć, wydrylować i pokroić w cienkie paseczki. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Przełożyć do rondla w którym smażyło się mięso. Chwilę podsmażyć. Dodać śliwki, rodzynki i mięso. Podlać śmietaną. Dusić do miękkości mięsa. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny do smaku. Podawać z ziemniakami z wody i sezonową surówką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 29169, member: 49"] [B]Polędwiczki wieprzowe po duńsku[/B] 4 polędwiczki wieprzowe, 15 dag suszonych śliwek, 40 dag kwaśnych jabłek, 5 dag rodzynków, 200 ml śmietany, 2 łyżki mąki, 5 łyżek oliwy z oliwek, sól, pieprz, cukier i sok z cytryny do smaku. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grube plastry. Każdy plaster lekko rozbić. Posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące. W rondlu rozgrzać oliwę. Smażyć na nim mięso z obu stron do zrumienienia. Wyjąć i przełożyć w ciepłe miejsce. Śliwki umyć, namoczyć, wydrylować i pokroić w cienkie paseczki. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Przełożyć do rondla w którym smażyło się mięso. Chwilę podsmażyć. Dodać śliwki, rodzynki i mięso. Podlać śmietaną. Dusić do miękkości mięsa. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny do smaku. Podawać z ziemniakami z wody i sezonową surówką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Polędwiczki wieprzowe po duńsku*
Top
Bottom