Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Polędwiczki wieprzowe po węgiersku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Iwcia" data-source="post: 5943" data-attributes="member: 62"><p>składniki</p><p>około 50 dag polędwiczek wieprzowych</p><p>około 50 dag niedużych ziemniaków</p><p>2 czerwone papryki</p><p>3-4 duże ząbki czosnku</p><p>sól</p><p>świeżo mielony pieprz</p><p>tymianek, czubrica</p><p>ostra czerwona papryka</p><p>chilli w płatkach</p><p>kilka łyżek oliwy z oliwek</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Ziemniaki umyć dokładnie i ugotować w mundurkach. Następnie pokroić wzdłuż w &#8222;szóstki&#8221; lub &#8222;ósemki&#8221;.</p><p>Mięso umyć i osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć nim mięso. Posypać świeżo mielonym pieprzem i szczyptą ostrej papryki. Odstawić na około godzinę do lodówki. Następnie pokroić w paseczki, posolić i usmażyć na oliwie z oliwek, jeżeli dodaliśmy zbyt mało pieprzu i papryki, przyprawić do smaku. Na koniec smażenia dodać dość dużą szczyptę tymianku i czubricy. Mięso przełożyć na talerzyk. Czerwone papryki pokroić w paseczki podsmażyć krótko na oliwie, tak by nie straciły jędrności. Przełożyć do mięsa. Ziemniaki wcześniej ugotowane i pokrojone podsmażyć na złoty kolor na odrobinie oliwy, oprószyć ostrą papryką In płatkami chilli. Na koniec wszystkie składniki połączyć razem na jednej patelni, i w razie potrzeby doprawić do smaku.</p><p>Smacznego!!!</p><p></p><p></p><p>dodatkowe informacje</p><p>Można również dodać odrobinę słodko ostrego sosu chilli.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iwcia, post: 5943, member: 62"] składniki około 50 dag polędwiczek wieprzowych około 50 dag niedużych ziemniaków 2 czerwone papryki 3-4 duże ząbki czosnku sól świeżo mielony pieprz tymianek, czubrica ostra czerwona papryka chilli w płatkach kilka łyżek oliwy z oliwek sposób przygotowania Ziemniaki umyć dokładnie i ugotować w mundurkach. Następnie pokroić wzdłuż w „szóstki” lub „ósemki”. Mięso umyć i osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć nim mięso. Posypać świeżo mielonym pieprzem i szczyptą ostrej papryki. Odstawić na około godzinę do lodówki. Następnie pokroić w paseczki, posolić i usmażyć na oliwie z oliwek, jeżeli dodaliśmy zbyt mało pieprzu i papryki, przyprawić do smaku. Na koniec smażenia dodać dość dużą szczyptę tymianku i czubricy. Mięso przełożyć na talerzyk. Czerwone papryki pokroić w paseczki podsmażyć krótko na oliwie, tak by nie straciły jędrności. Przełożyć do mięsa. Ziemniaki wcześniej ugotowane i pokrojone podsmażyć na złoty kolor na odrobinie oliwy, oprószyć ostrą papryką In płatkami chilli. Na koniec wszystkie składniki połączyć razem na jednej patelni, i w razie potrzeby doprawić do smaku. Smacznego!!! dodatkowe informacje Można również dodać odrobinę słodko ostrego sosu chilli. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Polędwiczki wieprzowe po węgiersku
Top
Bottom