Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Polędwiczki wieprzowe pod chrupiącą skórką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 29171" data-attributes="member: 49"><p><strong>Polędwiczki wieprzowe pod chrupiącą skórką </strong> </p><p></p><p>2 polędwiczki wieprzowe (ok. 60 dag) </p><p>5 łyżek musztardy </p><p>2 łyżki bułki tartej</p><p>2 łyżki startego żółtego sera </p><p>3 łyżki oleju</p><p>2 łyżki masła </p><p>1 /2 szklanki białego wytrawnego wina lub bulionu </p><p>25 dag zielonych winogron</p><p>sól, pieprz </p><p></p><p>Bułkę tartą wymieszać z żółtym serem, musztardą i olejem. Polędwiczki opłukać, oprószyć solą i pieprzem. Masło rozgrzać na patelni, włożyć polędwiczki, zrumienić ze wszystkich stron, wyjąć. Polędwiczki posmarować pastą musztardowo-serową, ułożyć w brytfannie. Podlać winem lub bulionem. Piec przez 25 minut w temperaturze 220°C. Winogrona umyć. Mięso wyjąć, trzymać w cieple. Do brytfanny włożyć winogrona, wstawić na ok. 5 minut do nagrzanego piekarnika. Polędwiczki podawać polane sosem z pieczenia, z winogronami i makaronem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 29171, member: 49"] [B]Polędwiczki wieprzowe pod chrupiącą skórką [/B] 2 polędwiczki wieprzowe (ok. 60 dag) 5 łyżek musztardy 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki startego żółtego sera 3 łyżki oleju 2 łyżki masła 1 /2 szklanki białego wytrawnego wina lub bulionu 25 dag zielonych winogron sól, pieprz Bułkę tartą wymieszać z żółtym serem, musztardą i olejem. Polędwiczki opłukać, oprószyć solą i pieprzem. Masło rozgrzać na patelni, włożyć polędwiczki, zrumienić ze wszystkich stron, wyjąć. Polędwiczki posmarować pastą musztardowo-serową, ułożyć w brytfannie. Podlać winem lub bulionem. Piec przez 25 minut w temperaturze 220°C. Winogrona umyć. Mięso wyjąć, trzymać w cieple. Do brytfanny włożyć winogrona, wstawić na ok. 5 minut do nagrzanego piekarnika. Polędwiczki podawać polane sosem z pieczenia, z winogronami i makaronem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Polędwiczki wieprzowe pod chrupiącą skórką
Top
Bottom