Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Polędwiczki wieprzowe z jabłkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 850832" data-attributes="member: 10341"><p>Robiłam je z przepisu Agnieszki Kręglickiej. Danie szybkie, można je zrobić w niecałe pół godziny, i doskonałe smakowo. Proporcje obliczone dla 4 osób.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p>2 polędwiczki wieprzowe</p><p>2 łyżki ziół prowansalskich ( mieszanka rozmarynu, bazylii, tymianku, szałwii, mięty pieprzowej, cząbru ogrodowego, lebiodki i majeranku)</p><p>3 kwaśne jabłka</p><p>1 spora cebula pokrojona w talarki</p><p>sól, pieprz</p><p>olej do smażenia</p><p></p><p>Polędwiczki nacieramy ziołami i odstawiamy. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w ósemki. Na patelni, na gorącym oleju obsmażamy polędwiczki z cebulą na niezbyt dużym ogniu. Kiedy są rumiane, przekładamy na półmisek i wstawiamy do ciepłego piekarnika.Do patelni dolewamy oleju, zwiększamy gaz, wrzucamy jabłka, solimy, pieprzymy i podsmażamy. Do podsmażonych jabłek dodajemy polędwiczki z cebulą. Chwilę grzejemy, po czym mięso kroimy w plastry i podajemy otoczone cebulką i jabłkami. Świetnie do tego pasują ziemniaki puree.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 850832, member: 10341"] Robiłam je z przepisu Agnieszki Kręglickiej. Danie szybkie, można je zrobić w niecałe pół godziny, i doskonałe smakowo. Proporcje obliczone dla 4 osób. [B]Składniki[/B] 2 polędwiczki wieprzowe 2 łyżki ziół prowansalskich ( mieszanka rozmarynu, bazylii, tymianku, szałwii, mięty pieprzowej, cząbru ogrodowego, lebiodki i majeranku) 3 kwaśne jabłka 1 spora cebula pokrojona w talarki sól, pieprz olej do smażenia Polędwiczki nacieramy ziołami i odstawiamy. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w ósemki. Na patelni, na gorącym oleju obsmażamy polędwiczki z cebulą na niezbyt dużym ogniu. Kiedy są rumiane, przekładamy na półmisek i wstawiamy do ciepłego piekarnika.Do patelni dolewamy oleju, zwiększamy gaz, wrzucamy jabłka, solimy, pieprzymy i podsmażamy. Do podsmażonych jabłek dodajemy polędwiczki z cebulą. Chwilę grzejemy, po czym mięso kroimy w plastry i podajemy otoczone cebulką i jabłkami. Świetnie do tego pasują ziemniaki puree. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Polędwiczki wieprzowe z jabłkami
Top
Bottom