Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Polędwiczki wieprzowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malinna" data-source="post: 49148" data-attributes="member: 128"><p>Polędwiczki wieprzowe z rokpolem</p><p></p><p><strong>składniki</strong></p><p>4 polędwiczki wieprzowe</p><p>100-150 g rokpola</p><p>4 ząbki czosnku</p><p>4 łyżeczki płynnego miodu</p><p>sól, pieprz, oliwa</p><p>ulubione zioła (np. tymianek, majeranek)</p><p></p><p></p><p><strong>sposób przygotowania</strong></p><p>Mięso myjemy i osuszamy.</p><p>W każdej polędwiczce wydrążamy dziurę (palcem lub trzonkiem drewnianej łyżki), uważając żeby jej nie podziurawić.</p><p>Do dziury wkładamy pokrojony w słupki ser i grubszy koniec związujemy nicią, żeby ser nie wypłynął w czasie pieczenia.</p><p>W misce rozcieramy składniki marynaty (miód, oliwa, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, zioła) i smarujemy dokładnie każdą polędwiczkę.</p><p>Odkładamy w chłodne miejsce na kilka godzin (najlepiej na noc).</p><p>Mięso przekładamy do natłuszczonej blachy i pieczemy ok 20-30 minut w 180 stopniach. Co jakiś czas polewamy wytworzonym sosem. </p><p></p><p>Polędwiczki doskonałe są również z grilla.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malinna, post: 49148, member: 128"] Polędwiczki wieprzowe z rokpolem [B]składniki[/B] 4 polędwiczki wieprzowe 100-150 g rokpola 4 ząbki czosnku 4 łyżeczki płynnego miodu sól, pieprz, oliwa ulubione zioła (np. tymianek, majeranek) [B]sposób przygotowania[/B] Mięso myjemy i osuszamy. W każdej polędwiczce wydrążamy dziurę (palcem lub trzonkiem drewnianej łyżki), uważając żeby jej nie podziurawić. Do dziury wkładamy pokrojony w słupki ser i grubszy koniec związujemy nicią, żeby ser nie wypłynął w czasie pieczenia. W misce rozcieramy składniki marynaty (miód, oliwa, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, zioła) i smarujemy dokładnie każdą polędwiczkę. Odkładamy w chłodne miejsce na kilka godzin (najlepiej na noc). Mięso przekładamy do natłuszczonej blachy i pieczemy ok 20-30 minut w 180 stopniach. Co jakiś czas polewamy wytworzonym sosem. Polędwiczki doskonałe są również z grilla. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Polędwiczki wieprzowe
Top
Bottom