- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
polędwiczki wieprzowe posolić, popieprzyć i posmarować musztardą porzeczkową
(gruboziarnista)
Obsmażyć na patelni, podlać octem malinowym
zdjąć, wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika
Na patelnię po mięsie wlać trochę octu malinowego, wrzucić pół paczki mrożonych wiśni i
wkroić 1 papryczkę chili - świeża (bez pestek). Doprawić octem balsamicznym.
Wlać odrobinę wody i wsypać szczyptę cukru + pieprz.
Można zagęścić mąką ziemniaczaną
Polędwiczki podawać z owocami
(gruboziarnista)
Obsmażyć na patelni, podlać octem malinowym
zdjąć, wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika
Na patelnię po mięsie wlać trochę octu malinowego, wrzucić pół paczki mrożonych wiśni i
wkroić 1 papryczkę chili - świeża (bez pestek). Doprawić octem balsamicznym.
Wlać odrobinę wody i wsypać szczyptę cukru + pieprz.
Można zagęścić mąką ziemniaczaną
Polędwiczki podawać z owocami
