Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Polewa czekoladowo - malinowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 962087" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Polewa czekoladowo - malinowa </strong></p><p>wg P. Herme z ksiażki Desery</p><p></p><p>240 g półsłodkiej czekolady</p><p>100 ml śmietanki lub creme fraiche</p><p>100 g przetartych malin</p><p>20 g cukru pudru</p><p>10 ml likieru malinowego</p><p>30 g miękkiego masła</p><p></p><p></p><p>Posiekaną drobno czekoladę włożyć do miski. W jedym garnuszku zagotować śmietankę, w drugim przetarte maliny.</p><p>Połową gorącej śmietanki zalać czekoladę, wymieszać. Dodać pozostałą śmietankę, przecier malinowy, cukier i likier, wymieszać. Masło pokroić na małe kawałeczki. Masę mieszać aż ostygnie do temp. 60 stopni. Dodać masło i lekko ubić trzepaczką.</p><p></p><p>Zrobiłam do mazurka. Bardzo smaczna.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 962087, member: 1024"] [B]Polewa czekoladowo - malinowa [/B] wg P. Herme z ksiażki Desery 240 g półsłodkiej czekolady 100 ml śmietanki lub creme fraiche 100 g przetartych malin 20 g cukru pudru 10 ml likieru malinowego 30 g miękkiego masła Posiekaną drobno czekoladę włożyć do miski. W jedym garnuszku zagotować śmietankę, w drugim przetarte maliny. Połową gorącej śmietanki zalać czekoladę, wymieszać. Dodać pozostałą śmietankę, przecier malinowy, cukier i likier, wymieszać. Masło pokroić na małe kawałeczki. Masę mieszać aż ostygnie do temp. 60 stopni. Dodać masło i lekko ubić trzepaczką. Zrobiłam do mazurka. Bardzo smaczna. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Polewa czekoladowo - malinowa
Top
Bottom