Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Polewa kakaowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cinka" data-source="post: 1553760" data-attributes="member: 1716"><p>To jest taka sama żelatyna jak każda inna. </p><p>Tu chodzi tylko o to, że kiedy się ją najpierw namoczy w zimnej wodzie, to ona szybko nasiąka wodą i po podgrzaniu rozpuszcza się błyskawicznie, nie zbryla w klejące coś. </p><p>Natomiast kiedy żelatynę zalewa się wrzątkiem, to ona staje się taka jakby oporniejsza na rozpuszczanie - jak w galaretkach - żelatyna oddziela się i miesza się ją w tej galaretce i miesza, a ona lepi się do wszystkiego i rozpuszcza bardzo długo.</p><p>Sposób z namoczeniem w zimnej wodzie jest wyłącznie po to, by żelatyna rozpuściła się równomiernie, całkowicie i szybko.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cinka, post: 1553760, member: 1716"] To jest taka sama żelatyna jak każda inna. Tu chodzi tylko o to, że kiedy się ją najpierw namoczy w zimnej wodzie, to ona szybko nasiąka wodą i po podgrzaniu rozpuszcza się błyskawicznie, nie zbryla w klejące coś. Natomiast kiedy żelatynę zalewa się wrzątkiem, to ona staje się taka jakby oporniejsza na rozpuszczanie - jak w galaretkach - żelatyna oddziela się i miesza się ją w tej galaretce i miesza, a ona lepi się do wszystkiego i rozpuszcza bardzo długo. Sposób z namoczeniem w zimnej wodzie jest wyłącznie po to, by żelatyna rozpuściła się równomiernie, całkowicie i szybko. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Polewa kakaowa
Top
Bottom