Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Polewa orzechowo-czekoladowa.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="lemina" data-source="post: 1415610" data-attributes="member: 1681"><p>QUOTE (agu @ 28 Mar 2013, 07:01 ) <a href="http://index.php?act=findpost&pid=1415454" target="_blank">index.php?act=findpost&pid=1415454</a>1 szklanka dobrej śmietany 36%</p><p>2 szklanki cukru</p><p>laska wanilii</p><p>2 pełne łyżki kakao</p><p>2 jaka</p><p>1 szklanka zmielonych orzechów</p><p></p><p>Włożyć do garnka śmietankę, cukier i wanilię. Zagotować do wrzenia. Wyciągnąć laskę wanilii. Gotować dokładnie 10 minut ciągle mieszając. Zdjąć z ognia i włożyć dwa żółtka oraz stopniowo kakao. Energicznie mieszać, żeby nie powstały grudki. Ubić biała na sztywną masę ze szczyptą soli. Dołożyć je do masy i delikatnie wymieszać. No i masa gotowa.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lemina, post: 1415610, member: 1681"] QUOTE (agu @ 28 Mar 2013, 07:01 ) [URL="index.php?act=findpost&pid=1415454"][/URL]1 szklanka dobrej śmietany 36% 2 szklanki cukru laska wanilii 2 pełne łyżki kakao 2 jaka 1 szklanka zmielonych orzechów Włożyć do garnka śmietankę, cukier i wanilię. Zagotować do wrzenia. Wyciągnąć laskę wanilii. Gotować dokładnie 10 minut ciągle mieszając. Zdjąć z ognia i włożyć dwa żółtka oraz stopniowo kakao. Energicznie mieszać, żeby nie powstały grudki. Ubić biała na sztywną masę ze szczyptą soli. Dołożyć je do masy i delikatnie wymieszać. No i masa gotowa. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Polewa orzechowo-czekoladowa.
Top
Bottom