Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Pollo (kurczak) alla cacciatora
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="MagdazMediolanu" data-source="post: 81421" data-attributes="member: 206"><p>Bardzo popularne danie wloskie. Konkretnie z regionu Emilia-Romagna.</p><p></p><p>1 kurczak w kawalkach</p><p>400 g przecieru pomidorowego (passata di pomodoro)</p><p>30 g boczku</p><p>1 cebula</p><p>1 kieliszek wytrawnego Marsala</p><p>6 lyzek oliwy z oliwek</p><p>sol, pieprz</p><p></p><p>Posiekac cebule i boczek, podsmazyc na oliwie w sporym garnku. Gdy cebula sie zezloci dodac kawalki kurczaka, smazyc 10 minut. Dolac Marsale, odparowac, wlac przecier, doprawic sola i pieprzem, gotowac pod przykryciem przez pol godziny. Od czasu do czasu mieszac i jesli sos za bardzo odparowal dodac pare lyzek goracej wody.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MagdazMediolanu, post: 81421, member: 206"] Bardzo popularne danie wloskie. Konkretnie z regionu Emilia-Romagna. 1 kurczak w kawalkach 400 g przecieru pomidorowego (passata di pomodoro) 30 g boczku 1 cebula 1 kieliszek wytrawnego Marsala 6 lyzek oliwy z oliwek sol, pieprz Posiekac cebule i boczek, podsmazyc na oliwie w sporym garnku. Gdy cebula sie zezloci dodac kawalki kurczaka, smazyc 10 minut. Dolac Marsale, odparowac, wlac przecier, doprawic sola i pieprzem, gotowac pod przykryciem przez pol godziny. Od czasu do czasu mieszac i jesli sos za bardzo odparowal dodac pare lyzek goracej wody. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Pollo (kurczak) alla cacciatora
Top
Bottom