Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pomaranczowe ciastka z polenta
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1052938" data-attributes="member: 1142"><p><strong>125g miekiego masla</strong></p><p><strong>skorka otarta z 1 duzej pomaranczy</strong></p><p><strong>90g cukru pudru</strong></p><p><strong>55g polenty</strong></p><p><strong>150g maki pszennej zwyklej</strong></p><p><strong>naturalny ekstrakt z pomaranczy</strong></p><p></p><p>Piec rozgrzewam do 180C. Blachy wykladam papierem do pieczenia.</p><p>W misce miksuje maslo ze skorka i przesianym cukrem pudrem, do momentu polaczenia sie skladnikow. Nastepnie dodaje polente i przesiana make. Mieszam i wyrabiam ciasto metalowa lyzka. Kule ciasta zawijam w spory kawalek foli przezroczytej i tak zawiniete formuje w walek, ktory nastepnie ksztaltuje tak aby boki staly sie kwadratowe. Wkladam do lodowki na min 30 minut.</p><p></p><p>Dobrze schlodzone ciasto kroje ostym nozem na 1cm plastry. Ukladam na blasze zostawiajac 2cm odstepy. Pieke 15 minut. Po wyjeciu z pieca ciasteczka sa nadal miekkie i trzeba odczekac 5 minut. Pozniej przekladam je na kratke kuchnenna. Po cakowitym wystudzeniu zanurzam ciastka w stopionej czekoladzie i ukladam na blasze wylozonej czystym papierem. Zostawiam az czekolada zastygnie (mozna wstawic na 10 min do lodowki).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1052938, member: 1142"] [B]125g miekiego masla skorka otarta z 1 duzej pomaranczy 90g cukru pudru 55g polenty 150g maki pszennej zwyklej naturalny ekstrakt z pomaranczy[/B] Piec rozgrzewam do 180C. Blachy wykladam papierem do pieczenia. W misce miksuje maslo ze skorka i przesianym cukrem pudrem, do momentu polaczenia sie skladnikow. Nastepnie dodaje polente i przesiana make. Mieszam i wyrabiam ciasto metalowa lyzka. Kule ciasta zawijam w spory kawalek foli przezroczytej i tak zawiniete formuje w walek, ktory nastepnie ksztaltuje tak aby boki staly sie kwadratowe. Wkladam do lodowki na min 30 minut. Dobrze schlodzone ciasto kroje ostym nozem na 1cm plastry. Ukladam na blasze zostawiajac 2cm odstepy. Pieke 15 minut. Po wyjeciu z pieca ciasteczka sa nadal miekkie i trzeba odczekac 5 minut. Pozniej przekladam je na kratke kuchnenna. Po cakowitym wystudzeniu zanurzam ciastka w stopionej czekoladzie i ukladam na blasze wylozonej czystym papierem. Zostawiam az czekolada zastygnie (mozna wstawic na 10 min do lodowki). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pomaranczowe ciastka z polenta
Top
Bottom