Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Pomarańczowe ciasto z semoliny z kokosem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 1560423" data-attributes="member: 956"><p>Dziś upiekłam to ciasto bez zmian, dokładnie wg oryginalnego przepisu.</p><p>Nie bardzo mi smakowało. Przeszkadzał mi gorzki dżem (miałam kupny z dużą ilością skórki), bardzo wyraźne wiórki kokosowe.</p><p>Ciasto jest bardzo wilgotne co widać na przekroju i mało słodkie.</p><p>A tu dowód rzeczowy:</p><p></p><p>[ATTACH=full]91670[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]91671[/ATTACH]</p><p></p><p>Piekłam w nieprzywierającej keksówce posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Nie miałam żadnego problemu z wyjęciem ciasta z foremki. </p><p>Z opisu w przepisie nie bardzo mogłam się zorientować jakiej wielkości ma być foremka. Użyłam keksówki 30 cm długiej, ale powinnam piec w nieco mniejszej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 1560423, member: 956"] Dziś upiekłam to ciasto bez zmian, dokładnie wg oryginalnego przepisu. Nie bardzo mi smakowało. Przeszkadzał mi gorzki dżem (miałam kupny z dużą ilością skórki), bardzo wyraźne wiórki kokosowe. Ciasto jest bardzo wilgotne co widać na przekroju i mało słodkie. A tu dowód rzeczowy: [ATTACH=full]91670[/ATTACH] [ATTACH=full]91671[/ATTACH] Piekłam w nieprzywierającej keksówce posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Nie miałam żadnego problemu z wyjęciem ciasta z foremki. Z opisu w przepisie nie bardzo mogłam się zorientować jakiej wielkości ma być foremka. Użyłam keksówki 30 cm długiej, ale powinnam piec w nieco mniejszej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Pomarańczowe ciasto z semoliny z kokosem
Top
Bottom