Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pomarańczowe serduszka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="volpe" data-source="post: 798687" data-attributes="member: 9400"><p><strong>Porcja na 15 podwójnych serduszek:</strong></p><p>250 g pszennej mąki</p><p>150 g cukru pudru</p><p>szczypta soli</p><p>torebka cukru waniliowego</p><p>jajko</p><p>150 g miękkiego masła</p><p><strong>Nadzienie i dekoracja:</strong></p><p>100 g pomarańczowej marmolady</p><p>100 g polewy czekoladowej, gotowej lub czekolada z masłem</p><p>15 połówek orzechów włoskich</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>1. Zagnieść ciasto z mąki, cukru, soli, cukru waniliowego, jajka i masła. Odstawić pod przykryciem na godzinę w chłodne miejsce. Jeszcze raz szybko wyrobić i cienko rozwałkować.</p><p>2. Wykroić 30 serduszek i upiec na posmarowanej tłuszczem blasze. 10 minut w 200 C lub 3-4 stopień w piecyku gazowym. Jeszcze ciepłe zdejmować nożem z blachy.</p><p>3. Sklejać po dwa marmoladą pomarańczową. Gotową polewę lub czekoladę z masłem roztopić w kąpieli wodnej.</p><p>4. Serduszka smarować ciepłą polewą. Od czasu do czasu mieszać polewę lub podgrzać ponownie jeśli zacznie stygnąć.</p><p>Na środek każdego serduszka z jeszcze ciepłą polewą wcisnąć delikatnie połówkę orzecha włoskiego.</p><p>5. Serduszka można również pokryć polewą z cukru pudru wymiesznego z sokiem pomarańczowym i ozdobić kandyzowanymi owocami lub skórkami.</p><p>1 serduszko to 132 kcal.</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="volpe, post: 798687, member: 9400"] [B]Porcja na 15 podwójnych serduszek:[/B] 250 g pszennej mąki 150 g cukru pudru szczypta soli torebka cukru waniliowego jajko 150 g miękkiego masła [B]Nadzienie i dekoracja:[/B] 100 g pomarańczowej marmolady 100 g polewy czekoladowej, gotowej lub czekolada z masłem 15 połówek orzechów włoskich [B]Wykonanie:[/B] 1. Zagnieść ciasto z mąki, cukru, soli, cukru waniliowego, jajka i masła. Odstawić pod przykryciem na godzinę w chłodne miejsce. Jeszcze raz szybko wyrobić i cienko rozwałkować. 2. Wykroić 30 serduszek i upiec na posmarowanej tłuszczem blasze. 10 minut w 200 C lub 3-4 stopień w piecyku gazowym. Jeszcze ciepłe zdejmować nożem z blachy. 3. Sklejać po dwa marmoladą pomarańczową. Gotową polewę lub czekoladę z masłem roztopić w kąpieli wodnej. 4. Serduszka smarować ciepłą polewą. Od czasu do czasu mieszać polewę lub podgrzać ponownie jeśli zacznie stygnąć. Na środek każdego serduszka z jeszcze ciepłą polewą wcisnąć delikatnie połówkę orzecha włoskiego. 5. Serduszka można również pokryć polewą z cukru pudru wymiesznego z sokiem pomarańczowym i ozdobić kandyzowanymi owocami lub skórkami. 1 serduszko to 132 kcal. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pomarańczowe serduszka
Top
Bottom