Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Pomarańczowo - cytrynowy sernik na zimno
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 996635" data-attributes="member: 2721"><p>Smaczna odmiana<a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=25031" target="_blank"> klasycznego sernika.</a> Łatwa do przygotowania i dekoracyjna.</p><p></p><p>[ATTACH=full]54380[/ATTACH]</p><p></p><p>1 kg serka twarogowego 3 krotnie mielonego lub 5 serków homogenizowanych (po 200 g)</p><p>2 żółtka</p><p>3/4 szkl. Cukru</p><p>1/4 kostki masła ( takiej co ma 200 g)</p><p>3 galaretki - 2 pomarańczowe i 1 cytrynowa</p><p>6 łyżeczek żelatyny</p><p>owoce do dekoracji - brzoskwinie z puszki lub mandarynki</p><p></p><p>Jedną galaretkę pomarańczową rozpuścić w 150 ml gorącej wody wraz z 3 łyżeczkami żelatyny. Tak samo postąpić z galaretką cytrynową. Druga galaretkę pomarańczową rozpuścić wg. przepisu na opakowaniu.</p><p></p><p>Kiedy galaretki stygną, przygotować masę serową.</p><p>Rozpuścić masło.</p><p>Masło utrzeć na puch, dodając po 1 żółtku, cukier i serek.</p><p>Zmiksować. Masę serową podzielić na pół.</p><p>Do jednej połowy wlać przestudzoną galaretkę pomarańczową ( tę gestą), a do drugiej - cytrynową.</p><p></p><p>Spół tortownicy wyłożyć folią spożywczą, po czym nałożyć obręcz i zamknąć tortownicę. </p><p>Odczekać, aż masy nieco zgęstnieją, po czym przelać je do tortownicy. Mozna wlać je warstwowo, lub tworzyć fantazynje wzory.</p><p></p><p>Odstawić sernik do lodówki do stężenia. Wyjąc, udekorować owocami, po czym zalać tężejącą galaretką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 996635, member: 2721"] Smaczna odmiana[URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=25031"] klasycznego sernika.[/URL] Łatwa do przygotowania i dekoracyjna. [ATTACH=full]54380[/ATTACH] 1 kg serka twarogowego 3 krotnie mielonego lub 5 serków homogenizowanych (po 200 g) 2 żółtka 3/4 szkl. Cukru 1/4 kostki masła ( takiej co ma 200 g) 3 galaretki - 2 pomarańczowe i 1 cytrynowa 6 łyżeczek żelatyny owoce do dekoracji - brzoskwinie z puszki lub mandarynki Jedną galaretkę pomarańczową rozpuścić w 150 ml gorącej wody wraz z 3 łyżeczkami żelatyny. Tak samo postąpić z galaretką cytrynową. Druga galaretkę pomarańczową rozpuścić wg. przepisu na opakowaniu. Kiedy galaretki stygną, przygotować masę serową. Rozpuścić masło. Masło utrzeć na puch, dodając po 1 żółtku, cukier i serek. Zmiksować. Masę serową podzielić na pół. Do jednej połowy wlać przestudzoną galaretkę pomarańczową ( tę gestą), a do drugiej - cytrynową. Spół tortownicy wyłożyć folią spożywczą, po czym nałożyć obręcz i zamknąć tortownicę. Odczekać, aż masy nieco zgęstnieją, po czym przelać je do tortownicy. Mozna wlać je warstwowo, lub tworzyć fantazynje wzory. Odstawić sernik do lodówki do stężenia. Wyjąc, udekorować owocami, po czym zalać tężejącą galaretką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Pomarańczowo - cytrynowy sernik na zimno
Top
Bottom