- Sie 19, 2007
- 1,496
- 0
- 0
Eksperyment, ale smaczny wyszedł. Musiałam spróbować, co się stanie, gdy się skoncentruje różne pomidorowe smaki.
6 dużych pomidorów, 2 papryki czerwone, soczyste i mięsiste, cebula, wywar warzywny, masło, oliwa z oliwek, bazylia, słodka czerwona papryka sproszkowana, 6 pomidorów suszonych, ząbek czosnku, duże jabłko, puszeczka koncentratu pomidorowego
4 pomidory i dwie papryki upiec, odskórkować, pokroić
posiekaną cebulę, czosnek, pokrojone dwa pomidory posiekane (można oskórkować i odpestkować, ale i tak się zmiksuje), jabłka pokrojone i bez skórek i czosnek poddusić na oliwie z masłem (na oko, czyli po łyżce każdego), wrzucić przyprawy, koncentrat, upieczone pomidory z papryką, dolać wywaru i pogotować trochę.
Spróbować, zmiksować, jak za gęste, to dolać wywaru warzywnego. Jeść, można ozdobić kleksem czegoś białego - śmietany, albo jogurtu greckiego i listkiem bazyli np.
6 dużych pomidorów, 2 papryki czerwone, soczyste i mięsiste, cebula, wywar warzywny, masło, oliwa z oliwek, bazylia, słodka czerwona papryka sproszkowana, 6 pomidorów suszonych, ząbek czosnku, duże jabłko, puszeczka koncentratu pomidorowego
4 pomidory i dwie papryki upiec, odskórkować, pokroić
posiekaną cebulę, czosnek, pokrojone dwa pomidory posiekane (można oskórkować i odpestkować, ale i tak się zmiksuje), jabłka pokrojone i bez skórek i czosnek poddusić na oliwie z masłem (na oko, czyli po łyżce każdego), wrzucić przyprawy, koncentrat, upieczone pomidory z papryką, dolać wywaru i pogotować trochę.
Spróbować, zmiksować, jak za gęste, to dolać wywaru warzywnego. Jeść, można ozdobić kleksem czegoś białego - śmietany, albo jogurtu greckiego i listkiem bazyli np.
