Składniki:
pół litra bulionu ( może być z kostki)
mała cebula
przecier pomidorowy (czubata łyżeczka lub więcej)
mleczko kokosowe (niecała mała puszka)
tabasco
imbir (dużo, do smaku)
trawa cytrynowa
kilka ziarenek ziela angielskiego
Przygotowanie:
Podsmażyć cebulę, dodać wszystkie składniki (oprócz mleczka) do gotującego się bulionu, po 15 minutach wlać mleczko kokosowe pogotować chwilę.
Smacznego!
pół litra bulionu ( może być z kostki)
mała cebula
przecier pomidorowy (czubata łyżeczka lub więcej)
mleczko kokosowe (niecała mała puszka)
tabasco
imbir (dużo, do smaku)
trawa cytrynowa
kilka ziarenek ziela angielskiego
Przygotowanie:
Podsmażyć cebulę, dodać wszystkie składniki (oprócz mleczka) do gotującego się bulionu, po 15 minutach wlać mleczko kokosowe pogotować chwilę.
Smacznego!