pomidorowa z papryką i ziołami

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
Zupełnie inna pomidorowa, gęsta i kremowa.
  • 3 szklanki gęstego przecieru pomidorowego
  • litr bulionu
  • 1 czerwona papryka
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • gałazka lubczyku
  • kilka listków bazylii
  • 2-3 gałązki koperku
  • mielona ostra papryka do smaku
  • cukier
  • pieprz
  • sól
Paprykę umyć i usunąć pestki, drobno posiekać, to samo zrobić z cebulą i czosnkiem. Wszystko poddusić w garnku na oliwie aż stanie się szkliste, zalać bulionem i gotować ok. 5 minut. Dodać koncentral pomidorowy, lubczyk i bazylię i wszystko dokładnie zmiksować, doprawić cukrem, solą i ostrą papryką.
Na talerzach udekorować koperkiem.
Świetnie smakuje z grissini




 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy