Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
pomidorowa z papryką i ziołami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="duende" data-source="post: 1024690" data-attributes="member: 9634"><p>Zupełnie inna pomidorowa, gęsta i kremowa.</p><ul> <li data-xf-list-type="ul">3 szklanki gęstego przecieru pomidorowego</li> <li data-xf-list-type="ul">litr bulionu</li> <li data-xf-list-type="ul">1 czerwona papryka</li> <li data-xf-list-type="ul">2 cebule</li> <li data-xf-list-type="ul">2 ząbki czosnku</li> <li data-xf-list-type="ul">3 łyżki oliwy</li> <li data-xf-list-type="ul">gałazka lubczyku</li> <li data-xf-list-type="ul">kilka listków bazylii</li> <li data-xf-list-type="ul">2-3 gałązki koperku</li> <li data-xf-list-type="ul">mielona ostra papryka do smaku</li> <li data-xf-list-type="ul">cukier</li> <li data-xf-list-type="ul">pieprz</li> <li data-xf-list-type="ul">sól</li> </ul><p>Paprykę umyć i usunąć pestki, drobno posiekać, to samo zrobić z cebulą i czosnkiem. Wszystko poddusić w garnku na oliwie aż stanie się szkliste, zalać bulionem i gotować ok. 5 minut. Dodać koncentral pomidorowy, lubczyk i bazylię i wszystko dokładnie zmiksować, doprawić cukrem, solą i ostrą papryką. </p><p>Na talerzach udekorować koperkiem.</p><p>Świetnie smakuje z <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=31838&hl=grissini" target="_blank">grissini</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="duende, post: 1024690, member: 9634"] Zupełnie inna pomidorowa, gęsta i kremowa. [LIST][*]3 szklanki gęstego przecieru pomidorowego [*]litr bulionu [*]1 czerwona papryka [*]2 cebule [*]2 ząbki czosnku [*]3 łyżki oliwy [*]gałazka lubczyku [*]kilka listków bazylii [*]2-3 gałązki koperku [*]mielona ostra papryka do smaku [*]cukier [*]pieprz [*]sól [/LIST] Paprykę umyć i usunąć pestki, drobno posiekać, to samo zrobić z cebulą i czosnkiem. Wszystko poddusić w garnku na oliwie aż stanie się szkliste, zalać bulionem i gotować ok. 5 minut. Dodać koncentral pomidorowy, lubczyk i bazylię i wszystko dokładnie zmiksować, doprawić cukrem, solą i ostrą papryką. Na talerzach udekorować koperkiem. Świetnie smakuje z [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=31838&hl=grissini"]grissini[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
pomidorowa z papryką i ziołami
Top
Bottom