Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Pomidorowe śledzie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marianna" data-source="post: 921529" data-attributes="member: 5086"><p>Trzeba wziąć 6 śledziowych filetów (mogą być takie z tacki), dużego białego pora, cebulę, dwa ząbki czosnku, koncentrat pomidorowy, 6-8 suszonych pomidorów w oliwie, trochę cukru, kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego, 6 łyżek oliwy, 4 łyżki octu balsamicznego </p><p></p><p>posiekaną cebulę i pora dusimy na oleju (żeby warzywa lekko zmiękły), dodajemy pieprz i ziele, koncentrat i cukier, dusimy jeszcze chwilę; można dolać odrobinę, ale naprawdę odrobinę wody, jeśli masa warzywna jest zbyt gęsta. Ostawiamy do ostudzenia.</p><p></p><p>śledzie kroimy na paski, pomidory suszone kroimy na kawałki, wyciskamy czosnek przez praskę. Śledzie, czosnek, pomidory i ocet mieszamy i odstawiamy na chwilę. Gdy sos warzywny będzie zimny, układamy w słoiku warstwami na przemian śledzie i warzywa. Potem słoik do lodówki i czekamy 24 godziny (ale po nocy w lodówce też są pyszne).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marianna, post: 921529, member: 5086"] Trzeba wziąć 6 śledziowych filetów (mogą być takie z tacki), dużego białego pora, cebulę, dwa ząbki czosnku, koncentrat pomidorowy, 6-8 suszonych pomidorów w oliwie, trochę cukru, kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego, 6 łyżek oliwy, 4 łyżki octu balsamicznego posiekaną cebulę i pora dusimy na oleju (żeby warzywa lekko zmiękły), dodajemy pieprz i ziele, koncentrat i cukier, dusimy jeszcze chwilę; można dolać odrobinę, ale naprawdę odrobinę wody, jeśli masa warzywna jest zbyt gęsta. Ostawiamy do ostudzenia. śledzie kroimy na paski, pomidory suszone kroimy na kawałki, wyciskamy czosnek przez praskę. Śledzie, czosnek, pomidory i ocet mieszamy i odstawiamy na chwilę. Gdy sos warzywny będzie zimny, układamy w słoiku warstwami na przemian śledzie i warzywa. Potem słoik do lodówki i czekamy 24 godziny (ale po nocy w lodówce też są pyszne). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Pomidorowe śledzie*
Top
Bottom