Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pomidorowe thokku z jajkami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1439693" data-attributes="member: 2721"><p>To aromatyczne <a href="http://www.jaynross.com/thokku.html" target="_blank">thokku</a> może być podane jako ciepła kolacja, śniadanie bądź - z dodatkiem ryżu- jako danie obiadowe. Przepis wg <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Q3uCFZ9-o3w" target="_blank">Jayashree</a>.</p><p></p><p>[ATTACH=full]83128[/ATTACH]</p><p></p><p>2 jajka ugotowane na twardo</p><p>1 cebula </p><p>1 -2 duże pomidory</p><p>1 posiekany ząbek czosnku</p><p>0,5 cm posiekanego korzenia imbiru</p><p>1 łyżeczka kolendry</p><p>1 łyżeczka kuminu w ziarnach</p><p>Chili, sól i pieprz do smaku</p><p></p><p>Olej do smażenia</p><p></p><p>150 ml wody</p><p></p><p>Świeża kolendra lub pietruszka do przybrania</p><p></p><p> </p><p>W dużej patelni lub woku rozgrzać olej. Dodać kumin i posiekaną w grube pióra cebulę, sól, czosnek, imbir. Samażyć całość chwilę, mieszając. Dodać drobno posiekane pomidory. Smażyć około 5 minut, aż pomidory zmiękną. Doprawić do smaku chilli, dodać kolendrę, chwilę smażyć, mieszając. Następnie dodać 150 ml wody, przykryć patelnię i dusić pod przykryciem ok. 10 minut.</p><p></p><p>W międzyczasie ugotować na twardo jajka. </p><p></p><p>Przekroić ugotowane i obrane jajka na pół i dodać do soau na patelni, doprawić do smaku pieprzem, dodać świeżą kolendrę.</p><p></p><p>Podawać na ciepło z chlebem typu naan czy pita lub ryżem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1439693, member: 2721"] To aromatyczne [URL="http://www.jaynross.com/thokku.html"]thokku[/URL] może być podane jako ciepła kolacja, śniadanie bądź - z dodatkiem ryżu- jako danie obiadowe. Przepis wg [URL="http://www.youtube.com/watch?v=Q3uCFZ9-o3w"]Jayashree[/URL]. [ATTACH=full]83128[/ATTACH] 2 jajka ugotowane na twardo 1 cebula 1 -2 duże pomidory 1 posiekany ząbek czosnku 0,5 cm posiekanego korzenia imbiru 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka kuminu w ziarnach Chili, sól i pieprz do smaku Olej do smażenia 150 ml wody Świeża kolendra lub pietruszka do przybrania W dużej patelni lub woku rozgrzać olej. Dodać kumin i posiekaną w grube pióra cebulę, sól, czosnek, imbir. Samażyć całość chwilę, mieszając. Dodać drobno posiekane pomidory. Smażyć około 5 minut, aż pomidory zmiękną. Doprawić do smaku chilli, dodać kolendrę, chwilę smażyć, mieszając. Następnie dodać 150 ml wody, przykryć patelnię i dusić pod przykryciem ok. 10 minut. W międzyczasie ugotować na twardo jajka. Przekroić ugotowane i obrane jajka na pół i dodać do soau na patelni, doprawić do smaku pieprzem, dodać świeżą kolendrę. Podawać na ciepło z chlebem typu naan czy pita lub ryżem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pomidorowe thokku z jajkami*
Top
Bottom