- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
czy może bulgur??
1 szklanka bulguru
3 łyżki oliwy
1 posiekana cebula
3 zmiażdżone ząbki czosnku
1 łyżeczka suszonej bazylii
Kilka listków świeżej bazylii
1 szklanka obranych i pozbawionych pestek pomidorów
1,5 szklanki wywaru (mięsnego lub warzywnego)
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Szczypta chili lub pieprzu kajeńskiego
Sól
Pieprz
Natka
Oliwę rozgrzać, wrzucić cebulę, przesmażyć przez 3 minuty. Dodać czosnek, smażyć kolejną minutę.
Dodać pomidory i suszoną bazylię, poddusić kilka minut. Wsypać bul gur, wymieszać porządnie. Wlać wywar. Doprawić solą, pieprzem, chili. Gotować (pod przykryciem) około 25 minut – kasza powinna wchłonąć cały płyn.
Posypać natką i bazylią
1 szklanka bulguru
3 łyżki oliwy
1 posiekana cebula
3 zmiażdżone ząbki czosnku
1 łyżeczka suszonej bazylii
Kilka listków świeżej bazylii
1 szklanka obranych i pozbawionych pestek pomidorów
1,5 szklanki wywaru (mięsnego lub warzywnego)
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Szczypta chili lub pieprzu kajeńskiego
Sól
Pieprz
Natka
Oliwę rozgrzać, wrzucić cebulę, przesmażyć przez 3 minuty. Dodać czosnek, smażyć kolejną minutę.
Dodać pomidory i suszoną bazylię, poddusić kilka minut. Wsypać bul gur, wymieszać porządnie. Wlać wywar. Doprawić solą, pieprzem, chili. Gotować (pod przykryciem) około 25 minut – kasza powinna wchłonąć cały płyn.
Posypać natką i bazylią