Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Pomidory na zimową pomidorówkę
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Layla" data-source="post: 588394" data-attributes="member: 483"><p>Bardzo prosty sposób by w zimie zrobić pomidorówkę z własnych pomidorów.</p><p>Tak robiła moja mama, tak robię i ja. </p><p></p><p>Kupujemy pomidorki, Najlepiej gatunek LIMO, takie podłużne ( najlepiej wchodzą do słoika), ale mogą być i inne. pomidory myjemy, wycinamy zielone środki, kroimy na ćwiartki, ósemki jak nam pasuje. Ciasno układamy pomidory w słoikach, by nie było wolnego miejsca. Na wierzch wsypujemy niewielką płaską łyżkę soli. Zakręcamy mocno pokrywki i pasteryzujemy ok. 30 minut. A w zimie otwieramy, gotujemy,przecieramy i mamy pyszną zupkę z pomidorków własnej &quot;produkcji&quot;. Tak robi moja Mama.</p><p>Ja wprowadziłam innowacje dodając obraną cebulę pokrojoną w ćwiartkę bez twardej końcówki, i dwa ząbki czosnku, pomidory i wszystko upchane do granic możliwości. Zalewam przegotowaną ostudzoną wodą po brzerzek, zakrecam pokrywki i pasteryzuję ok. 30 minut.</p><p>Polecam!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Layla, post: 588394, member: 483"] Bardzo prosty sposób by w zimie zrobić pomidorówkę z własnych pomidorów. Tak robiła moja mama, tak robię i ja. Kupujemy pomidorki, Najlepiej gatunek LIMO, takie podłużne ( najlepiej wchodzą do słoika), ale mogą być i inne. pomidory myjemy, wycinamy zielone środki, kroimy na ćwiartki, ósemki jak nam pasuje. Ciasno układamy pomidory w słoikach, by nie było wolnego miejsca. Na wierzch wsypujemy niewielką płaską łyżkę soli. Zakręcamy mocno pokrywki i pasteryzujemy ok. 30 minut. A w zimie otwieramy, gotujemy,przecieramy i mamy pyszną zupkę z pomidorków własnej "produkcji". Tak robi moja Mama. Ja wprowadziłam innowacje dodając obraną cebulę pokrojoną w ćwiartkę bez twardej końcówki, i dwa ząbki czosnku, pomidory i wszystko upchane do granic możliwości. Zalewam przegotowaną ostudzoną wodą po brzerzek, zakrecam pokrywki i pasteryzuję ok. 30 minut. Polecam! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Pomidory na zimową pomidorówkę
Top
Bottom