- Wrz 13, 2004
- 2,992
- 0
- 0
Dostałam od przyjaciół bardzo dużo malinówek, których nie byłam w stanie przejeść. Pomysł na zamknięcie ich do słoików podsunęła mi siostra, która to z kolei przepis ten otrzymała od znajomego hodowcy pomidorów.
Składniki:
Całe pomidory włożyć do słoika, zasypać solą i szczelnie zakręcić. W dużym garnku nalać wodę i wstawić słoiki (woda powinna sięgać do 3/4 wysokości słoików) i gotować 20 minut od wrzenia.
Po pasteryzacji ustawić słoiki do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.
Zimą takie pomidory można dodać do zupy, do sałatki albo zjeść sam polane tylko oliwą.
Składniki:
- pomidory
- sól, najlepiej gruboziarnista
Całe pomidory włożyć do słoika, zasypać solą i szczelnie zakręcić. W dużym garnku nalać wodę i wstawić słoiki (woda powinna sięgać do 3/4 wysokości słoików) i gotować 20 minut od wrzenia.
Po pasteryzacji ustawić słoiki do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.
Zimą takie pomidory można dodać do zupy, do sałatki albo zjeść sam polane tylko oliwą.



Ostatnią edycję dokonał moderator: