Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Pomidory suszone w oliwie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 474148" data-attributes="member: 52"><p>POMIDORY SUSZONE W OLIWIE</p><p> </p><p>Przepis ten jest dosc prosty w wykonaniu, wiec warto sprobowac.</p><p>Autorka zaleca robic jednorazowo niewielka ilosc pomidorow: taka, aby dlugo ich nie przechowywac ( sa bezpieczniejsze, ale maja takze lagodniejszy smak /</p><p>. </p><p><a href="http://behquasiquasi.blogspot.com/2007/02/pomodori-sottolio.html#links" target="_blank">http://behquasiquasi.blogspot.com/2007/02/...olio.html#links</a> </p><p></p><p>Skladniki:</p><p>pomidory suszone dobrej jakosci</p><p>ocet winny bialy</p><p>czosnek</p><p>natka pietruszki</p><p>- zalac pomidory octem na okolo 30 minut / z uwago na ostry zapach dobrze jest przykryc miske np. talerzem /</p><p>- odsaczyc pomidory i zalac je nowym octem na kolejne pol godziny</p><p>- posiekac czosnek i natke pietruszki</p><p>- w szerokim sloiku ukladac warstwami pomidory dokladnie odcisniete z octu i mieszanke czosnku i natki</p><p>- zalac pomidory oliwa extravergine dobrej jakosci / musza byc nia dokladnie pokryte /</p><p>- przy kazdorazowym zamykaniu sloika nalezy sie upewnic, ze oliwa zakrywa dokladnie pomidory/ jesli trzeba, nalezy jej troche dolac /</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 474148, member: 52"] POMIDORY SUSZONE W OLIWIE Przepis ten jest dosc prosty w wykonaniu, wiec warto sprobowac. Autorka zaleca robic jednorazowo niewielka ilosc pomidorow: taka, aby dlugo ich nie przechowywac ( sa bezpieczniejsze, ale maja takze lagodniejszy smak / . [URL="http://behquasiquasi.blogspot.com/2007/02/pomodori-sottolio.html#links"]http://behquasiquasi.blogspot.com/2007/02/...olio.html#links[/URL] Skladniki: pomidory suszone dobrej jakosci ocet winny bialy czosnek natka pietruszki - zalac pomidory octem na okolo 30 minut / z uwago na ostry zapach dobrze jest przykryc miske np. talerzem / - odsaczyc pomidory i zalac je nowym octem na kolejne pol godziny - posiekac czosnek i natke pietruszki - w szerokim sloiku ukladac warstwami pomidory dokladnie odcisniete z octu i mieszanke czosnku i natki - zalac pomidory oliwa extravergine dobrej jakosci / musza byc nia dokladnie pokryte / - przy kazdorazowym zamykaniu sloika nalezy sie upewnic, ze oliwa zakrywa dokladnie pomidory/ jesli trzeba, nalezy jej troche dolac / [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Pomidory suszone w oliwie
Top
Bottom