Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Pomidory w oliwie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KAROTKA" data-source="post: 881645" data-attributes="member: 4167"><p>W ubiegłym roku pomidorki u mnie puściły troszkę soku podczas pasteryzowania.</p><p>A dwa lub trzy lata temu robiłam podobne, ale każdą warstwę lekko oprószałam solą i odrobinką vegety i po napełnieniu słoiczków odstawiłam całość na noc do lodówki. Puściły znacznie więcej soku i potem je dopiero pasteryzowałam.</p><p></p><p>Wydaje mi się, że jest to ciekawy sposób na pomidory np. w cząstkach - jak znajdę fotkę, to napiszę swój sposób. Można wykorzystać do tego dużo świeżych ziół, jeśli posiada się nadmiar.</p><p>Z mojego doświadczenia wynika, że ze świeżą bazylią, tymiankiem, rozmarynem smakują zupełnie inaczej, niż z suszonymi (robiłam równocześnie, żeby mieć porównanie).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KAROTKA, post: 881645, member: 4167"] W ubiegłym roku pomidorki u mnie puściły troszkę soku podczas pasteryzowania. A dwa lub trzy lata temu robiłam podobne, ale każdą warstwę lekko oprószałam solą i odrobinką vegety i po napełnieniu słoiczków odstawiłam całość na noc do lodówki. Puściły znacznie więcej soku i potem je dopiero pasteryzowałam. Wydaje mi się, że jest to ciekawy sposób na pomidory np. w cząstkach - jak znajdę fotkę, to napiszę swój sposób. Można wykorzystać do tego dużo świeżych ziół, jeśli posiada się nadmiar. Z mojego doświadczenia wynika, że ze świeżą bazylią, tymiankiem, rozmarynem smakują zupełnie inaczej, niż z suszonymi (robiłam równocześnie, żeby mieć porównanie). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Pomidory w oliwie
Top
Bottom