Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Pomidory z bazylią do sosów, jajecznicy, pizzy, zup
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KAROTKA" data-source="post: 885007" data-attributes="member: 4167"><p><strong>Średnie proporcje na 7-8 słoiczków 300-350 ml</strong></p><p></p><p><u>składniki</u>:</p><p>* 2,5 kg pomidorów (lima, bycze serca, takie podłużne z dużą ilością miąższu)</p><p>* 200 ml oleju słonecznikowego (rzepakowego, z pestek winogron,)</p><p>* łyżka vegety</p><p>* 2 łyżki cukru</p><p>* pęczek świeżej bazylii</p><p>* pęczek szczypiorku </p><p></p><p><u>wykonanie</u>:</p><p>Pomidory sparzyć, przełożyć do zimnej wody, obrać ze skóry i pokroić na ćwiartki (ew. ósemki) - włożyć do miski.</p><p>Dodać vegetę i cukier, dolać olej, dosypać posiekany szczypiorek i listki bazylii.</p><p>Wymieszać i pozostawić na jakieś 30 minut. W tym czasie pomidory puszczą sok.</p><p>Przełożyć do słoików, dopełnić powstałym sokiem, zapasteryzować 20-25 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KAROTKA, post: 885007, member: 4167"] [B]Średnie proporcje na 7-8 słoiczków 300-350 ml[/B] [U]składniki[/U]: * 2,5 kg pomidorów (lima, bycze serca, takie podłużne z dużą ilością miąższu) * 200 ml oleju słonecznikowego (rzepakowego, z pestek winogron,) * łyżka vegety * 2 łyżki cukru * pęczek świeżej bazylii * pęczek szczypiorku [U]wykonanie[/U]: Pomidory sparzyć, przełożyć do zimnej wody, obrać ze skóry i pokroić na ćwiartki (ew. ósemki) - włożyć do miski. Dodać vegetę i cukier, dolać olej, dosypać posiekany szczypiorek i listki bazylii. Wymieszać i pozostawić na jakieś 30 minut. W tym czasie pomidory puszczą sok. Przełożyć do słoików, dopełnić powstałym sokiem, zapasteryzować 20-25 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Pomidory z bazylią do sosów, jajecznicy, pizzy, zup
Top
Bottom