Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pomidory z serem, czosnkiem i pietruszką....
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Misha" data-source="post: 456872" data-attributes="member: 3329"><p><strong>Składniki:</strong> <ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>10 średnich pomidorów</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>sól i pieprz</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>5 ząbków czosnku posiekanych</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>10 łyżek drobno posiekanej natki pietruszki</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>6 łyżek pokruszonej przennej bułki</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>6 łyżek świeżo startego parmezanu</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>6 łyżek oliwy</strong></li> </ul><p>Przekrój pomidory na połówki. Lekko ściśnij, żeby usunąć jak najwięcej nasion. Oprósz solą i ułóż na cedzaku do góry nogami na 20 min, żeby wyciekł z nich sok</p><p></p><p>W misce wymieszaj pietruszkę i czosnek, dodaj pokruszoną bułkę i parmezan, wymieszaj ponownie. stopniowo dolewaj oliwy, starannie mieszając. Dopraw solą i pieprzem</p><p></p><p>Łyżeczką nałóż farsz do połówek pomidorów. Dociśnij go palcami, żeby przylegał ściśle do ścianek (w piekarniku farsz lekko spuchnie, więc mógłby wypłynąć).</p><p></p><p>Przełóż połówki pomidorów do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 35 min. </p><p></p><p>Podawaj na gorąco lub w temperaturze otoczenia.</p><p></p><p>___________________________________________</p><p></p><p><span style="font-size: 26px">To apetyczne danie można podawać jako przystawkę lub do pieczeni wołowej, kotlecików baranich lub pieczonej ryby</span></p><p></p><p> </p><p></p><p><strong>SMACZNEGO</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Misha, post: 456872, member: 3329"] [B]Składniki:[/B][LIST][*][B]10 średnich pomidorów[/B] [*][B]sól i pieprz[/B] [*][B]5 ząbków czosnku posiekanych[/B] [*][B]10 łyżek drobno posiekanej natki pietruszki[/B] [*][B]6 łyżek pokruszonej przennej bułki[/B] [*][B]6 łyżek świeżo startego parmezanu[/B] [*][B]6 łyżek oliwy[/B] [/LIST] Przekrój pomidory na połówki. Lekko ściśnij, żeby usunąć jak najwięcej nasion. Oprósz solą i ułóż na cedzaku do góry nogami na 20 min, żeby wyciekł z nich sok W misce wymieszaj pietruszkę i czosnek, dodaj pokruszoną bułkę i parmezan, wymieszaj ponownie. stopniowo dolewaj oliwy, starannie mieszając. Dopraw solą i pieprzem Łyżeczką nałóż farsz do połówek pomidorów. Dociśnij go palcami, żeby przylegał ściśle do ścianek (w piekarniku farsz lekko spuchnie, więc mógłby wypłynąć). Przełóż połówki pomidorów do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 35 min. Podawaj na gorąco lub w temperaturze otoczenia. ___________________________________________ [SIZE=8]To apetyczne danie można podawać jako przystawkę lub do pieczeni wołowej, kotlecików baranich lub pieczonej ryby[/SIZE] [B]SMACZNEGO[/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pomidory z serem, czosnkiem i pietruszką....
Top
Bottom