Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Popisowe ciasto czekoladowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kleopatra" data-source="post: 497428" data-attributes="member: 1759"><p>- biszkopt z 4 jaj upieczony w blaszce o wymiarach 25x36 cm</p><p>-10 dag rodzynek</p><p>-10 dag orzechów</p><p>-5 dag migdałów</p><p>-1 tabliczka (10 dag) czekolady</p><p>-2 galaretki pomarańczowe</p><p>-1 opakowanie okrągłych biszkoptów</p><p></p><p>KREM:</p><p>-0,5 litra mleka </p><p>-0,5 szklanki cukru</p><p>-2 żółtka</p><p>-2 łyżki mąki pszennej</p><p>-2 łyżki mąki ziemniaczanej</p><p>-250 g masła</p><p>-3 łyżki kakao</p><p>-1 aromat rumowy</p><p></p><p>KREM:</p><p>Z mleka, cukru, żółtek i mąki ugotować budyń. Wystudzić go.</p><p>Masło utrzeć na puch. Wciąż ucierając dodawać po 1 łyżce budyniu. Na końcu dodać kakao i aromat.</p><p></p><p>POPISOWE CIASTO CZEKOLADOWE:</p><p>Na biszkopt wyłożyć krem.</p><p>Orzechy, migdały i czekoladę posiekać. Wymieszać je z rodzynkami i tą bakaliową mieszanką posypać ciasto.</p><p>Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Gdy zaczną tężeć zalać nimi wierzch ciasta. Zanim wartwa galaretki zastygnie ułożyć na niej biszkopty- jeden obok drugiego. Ciasteczka mają się lekko wtopić w galaretkę. Zostawić do zastygnięcia. Ślicznie wygląda udekorowane &quot;esami- floresami&quot; z polewy czekoladowej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kleopatra, post: 497428, member: 1759"] - biszkopt z 4 jaj upieczony w blaszce o wymiarach 25x36 cm -10 dag rodzynek -10 dag orzechów -5 dag migdałów -1 tabliczka (10 dag) czekolady -2 galaretki pomarańczowe -1 opakowanie okrągłych biszkoptów KREM: -0,5 litra mleka -0,5 szklanki cukru -2 żółtka -2 łyżki mąki pszennej -2 łyżki mąki ziemniaczanej -250 g masła -3 łyżki kakao -1 aromat rumowy KREM: Z mleka, cukru, żółtek i mąki ugotować budyń. Wystudzić go. Masło utrzeć na puch. Wciąż ucierając dodawać po 1 łyżce budyniu. Na końcu dodać kakao i aromat. POPISOWE CIASTO CZEKOLADOWE: Na biszkopt wyłożyć krem. Orzechy, migdały i czekoladę posiekać. Wymieszać je z rodzynkami i tą bakaliową mieszanką posypać ciasto. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Gdy zaczną tężeć zalać nimi wierzch ciasta. Zanim wartwa galaretki zastygnie ułożyć na niej biszkopty- jeden obok drugiego. Ciasteczka mają się lekko wtopić w galaretkę. Zostawić do zastygnięcia. Ślicznie wygląda udekorowane "esami- floresami" z polewy czekoladowej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Popisowe ciasto czekoladowe
Top
Bottom