Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pory smazone w cieście
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 199906" data-attributes="member: 160"><p>Nie robiłam</p><p></p><p>1 kg porów </p><p>cukier, sól </p><p></p><p>CIASTO: </p><p>5 łyżek mąki </p><p>1 łyżka mąki pszennej razowej </p><p>1-2 jajka </p><p>1 szklanka śmietany </p><p>1 łyżka ziaren sezamu </p><p>duża szczypta proszku do pieczenie </p><p>sól </p><p>natka </p><p>olej do smażenie </p><p></p><p>Pory oczyścieć, odciąc korzenie i zieloną górną część; jasną włożyc do </p><p>osoloniei i lekko posłodzonej wody. Gotowac 10-15 min. Osączyć i osuszyć, </p><p></p><p>Z podanych składników zrobić ciasto (nieco gęsciejsze niż naleśnikowe). Pory pokroić w plasterki (1 cm). </p><p>Olej rozgrzać. </p><p>Pory maczać w cieściei smażyc z obu stron na złocisty kolor. </p><p>Podawać na gorąco (posypac natką).. z róznymi sosami</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 199906, member: 160"] Nie robiłam 1 kg porów cukier, sól CIASTO: 5 łyżek mąki 1 łyżka mąki pszennej razowej 1-2 jajka 1 szklanka śmietany 1 łyżka ziaren sezamu duża szczypta proszku do pieczenie sól natka olej do smażenie Pory oczyścieć, odciąc korzenie i zieloną górną część; jasną włożyc do osoloniei i lekko posłodzonej wody. Gotowac 10-15 min. Osączyć i osuszyć, Z podanych składników zrobić ciasto (nieco gęsciejsze niż naleśnikowe). Pory pokroić w plasterki (1 cm). Olej rozgrzać. Pory maczać w cieściei smażyc z obu stron na złocisty kolor. Podawać na gorąco (posypac natką).. z róznymi sosami [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pory smazone w cieście
Top
Bottom