Pory w marynacie

Diabolique

Member
Lip 24, 2008
333
0
0
4 średniej wielkości pory
1 ząbek czosnku
1 łyżka średnio ostrej musztardy
4 łyżki octu ziołowego
4 łyżki oleju
szczypta cukru
sól

Pory oczyścić i umyć pod bieżącą wodą. Każdy pokroić na 3 części. Włożyć do gotującej, osolonej wody i gotować na małym ogniu pod przykryciem 6-8 minut, tak aby nie były miękkie.
Ząbek czosnku obrać i przecisnąć przez maszynkę do czosnku lub drobno posiekać i rozetrzeć nożem. Musztardę, ocet i czosnek, wymieszać. Składniki ubić, dodając olej. Sos lekko podgrzać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Pory wyjąć z wody i odsączyć. Ułożyć na 4 talerzach. Podlać sosem.

pory.jpg
 

Załączniki

  • pory.jpg
    pory.jpg
    99.6 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy