- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
4 średniej wielkości pory
1 ząbek czosnku
1 łyżka średnio ostrej musztardy
4 łyżki octu ziołowego
4 łyżki oleju
szczypta cukru
sól
Pory oczyścić i umyć pod bieżącą wodą. Każdy pokroić na 3 części. Włożyć do gotującej, osolonej wody i gotować na małym ogniu pod przykryciem 6-8 minut, tak aby nie były miękkie.
Ząbek czosnku obrać i przecisnąć przez maszynkę do czosnku lub drobno posiekać i rozetrzeć nożem. Musztardę, ocet i czosnek, wymieszać. Składniki ubić, dodając olej. Sos lekko podgrzać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Pory wyjąć z wody i odsączyć. Ułożyć na 4 talerzach. Podlać sosem.
1 ząbek czosnku
1 łyżka średnio ostrej musztardy
4 łyżki octu ziołowego
4 łyżki oleju
szczypta cukru
sól
Pory oczyścić i umyć pod bieżącą wodą. Każdy pokroić na 3 części. Włożyć do gotującej, osolonej wody i gotować na małym ogniu pod przykryciem 6-8 minut, tak aby nie były miękkie.
Ząbek czosnku obrać i przecisnąć przez maszynkę do czosnku lub drobno posiekać i rozetrzeć nożem. Musztardę, ocet i czosnek, wymieszać. Składniki ubić, dodając olej. Sos lekko podgrzać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Pory wyjąć z wody i odsączyć. Ułożyć na 4 talerzach. Podlać sosem.
