Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pory w marynacie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Diabolique" data-source="post: 925933" data-attributes="member: 10042"><p>4 średniej wielkości pory</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>1 łyżka średnio ostrej musztardy</p><p>4 łyżki octu ziołowego</p><p>4 łyżki oleju</p><p>szczypta cukru</p><p>sól</p><p></p><p>Pory oczyścić i umyć pod bieżącą wodą. Każdy pokroić na 3 części. Włożyć do gotującej, osolonej wody i gotować na małym ogniu pod przykryciem 6-8 minut, tak aby nie były miękkie.</p><p>Ząbek czosnku obrać i przecisnąć przez maszynkę do czosnku lub drobno posiekać i rozetrzeć nożem. Musztardę, ocet i czosnek, wymieszać. Składniki ubić, dodając olej. Sos lekko podgrzać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.</p><p>Pory wyjąć z wody i odsączyć. Ułożyć na 4 talerzach. Podlać sosem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]48041[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Diabolique, post: 925933, member: 10042"] 4 średniej wielkości pory 1 ząbek czosnku 1 łyżka średnio ostrej musztardy 4 łyżki octu ziołowego 4 łyżki oleju szczypta cukru sól Pory oczyścić i umyć pod bieżącą wodą. Każdy pokroić na 3 części. Włożyć do gotującej, osolonej wody i gotować na małym ogniu pod przykryciem 6-8 minut, tak aby nie były miękkie. Ząbek czosnku obrać i przecisnąć przez maszynkę do czosnku lub drobno posiekać i rozetrzeć nożem. Musztardę, ocet i czosnek, wymieszać. Składniki ubić, dodając olej. Sos lekko podgrzać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Pory wyjąć z wody i odsączyć. Ułożyć na 4 talerzach. Podlać sosem. [ATTACH=full]48041[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pory w marynacie
Top
Bottom